Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου αποτελεί το απόγειο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής! Οι αγώνες της νεολαίας και του λαού ΔΕΝ τρομοκρατούνται!

 

Συμμαθητή, συμμαθήτρια

Η απαγόρευση του εορτασμού και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής-αντιφασιστικής πορείας του Πολυτεχνείου δια στόματος Χρυσοχοΐδη, μόνο όργη μπορεί να προκαλέσει στους κόλπους της νεολαίας και των μαθητών που το προηγούμενο δίαστημα πρωτοστατήσαμε στον αγώνα για: ΥΓΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και η μόνη απάντηση που πήραμε απο την κυβέρνηση ήταν: ξύλο, τρομοκρατία, συλλήψεις και χημικά. Το δεύτερο λοκ ντάουν επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως τα αιτήματα μας ήταν δίκαια και πως ήταν τα μόνα ικανά να απαντήσουν στην βάρβαρη ταξική επίθεση στο δικαίωμά μας να σπουδάζουμε αλλά και στο δικαίωμά μας στην υγεία και την περίθλαψη.

Τα συνθήματα του Νοέμβρη 46 χρόνια πριν, δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι επίκαιρα και να εκφράζουν την οργή της νεολαίας απέναντι στο σάπιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα . Πόσο μάλλον τον Νοέμβρη του 2020. Είμαστε αντιμέτωποι με την έξαρση της πανδημίας και με την ανεπάρκεια του συστήματος να μας προστατεύσει αφου δείχνει με τον πιο ωμό τρόπο πόσο αναλώσιμους μας θεωρεί: Δεν προσλαβάνει γιατρούς, δεν φτιάχνει ΜΕΘ, δεν αποσυμφορίζει τα ΜΜΜ. Ταυτόχρονα, οι μαθητές είμαστε αντιμέτωποι με την φτώχειατην ανεργία και την ανασφάλεια που βιώνουν οι οικογένειές μας. Γιατί, ενώ το σύστημα μας κλειδαμπαρώνει μέσα δήθεν για το καλό της υγείας μας, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να περνάει φαστ τρακ νομοσχέδια- τερατουργήματα για τον εργαζόμενο λαό καταργώντας, μεταξύ άλλων, και επισήμως το 8ωρο, που με αίμα είχε κατακτηθεί.

Αυτοί που μας άφησαν εκτεθειμένους στην πανδημία και δεν έκαναν τίποτα ώστε να καλυτερεύσουν οι όροι και τα σχολεία να μην είναι εστίες μετάδοσης του ιού, μας υποχρεώνουν τώρα- με τον εκβιασμό των απουσιών- σε μία ‘’τηλεκπαίδευση’’-τηλε-εξόντωση που εντείνει ακόμη παραπάνω το ασφυκτικό πρόγραμμα των μαθητών. Αποδείχθηκε περίτρανα πως είναι ένας ακόμη ταξικός φραγμός που αποκλείει από την εκπαίδευση, με τον πιο άμεσο τρόπο, τα παιδιά από φτωχές, λαΐκές οικογένειες και χρησιμοποιήθηκε για να καταστείλει τους αγώνες μας.

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, μετατρέπουν την χώρα σε μία τεράστια πολεμική βάση για τα συμφέροντα των φονιάδων ΗΠΑ και ΕΕ. Σπέρνουν το μίσος και τον εθνικισμό για τους άλλους λαούς. Εμείς ξέρουμε πως τα συμφέροντά μας με τους λαούς όλου του κόσμου είναι κοινά και είναι απέναντι και κόντρα στα συμφέροντα των αστικών τάξεων της κάθε χώρας. Θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους αυξάνοντας την στρατιωτική θητεία και κάνοντας την υποχρεωτική από τα 18! Δεν θα τους περάσει!



Να μην μασήσουμε στις χουντικής προέλευσης, απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και να το συνδέσουμε με τα αιτήματα του Νοέμβρη.

Οι εξεγέρσεις του λαού μας, μας υπενθυμίζουν πως ο λαός και η νεολαία δεν είναι φτιαγμένοι να ζουν στον κόσμο της εκμετάλλευσης και της αδικίας αλλά παλεύουν για μία καλύτερη ζωή.

Ενάντια λοιπόν, και κόντρα στις απαγορεύσεις να βγούμε στον δρόμο μαζικά και οργανωμένα και να τους απαντήσουμε πως το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει μέσα από τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου