Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Δεκέμβρης 2008 – 2019: Το χέρι τους είναι ακόμη οπλισμένο!Να ξεσηκωθούμε κόντρα στο σύστημα που δολοφονεί εμάς και το μέλλον μας!

 11 χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του συμμαθητή μας, Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τον Δεκέμβρη του 2008 η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία. Αντίθετα, το χέρι του δολοφόνου Κορκονέα το όπλισε το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της εξάρτησης και της καταπίεσης. Γιατί αυτό το σύστημα χρειάζεται την τρομοκρατία απέναντι στους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, του μετανάστες, τους πρόσφυγες. Γιατί αυτό το σύστημα νοιάζεται μόνο για τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων και δεν διστάζει να δολοφονήσει για να τα εξασφαλίσει. Γι’ αυτό και σήμερα, οι δολοφόνοι είναι έξω από την φυλακή, ενώ λίγα χρόνια πριν σκότωσαν ένα 15χρονο παιδί.

 11 χρόνια μετά, αυτό το κράτος και οι κυβερνήσεις του συνεχίζουν να επιτίθονται στα δικαιώματα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το έργο των προηγούμενων. Ψήφισε τον «αναπτυξιακό νόμο» που εξασφαλίζει ακόμα περισσότερα κέρδη για τους ντόπιους και ξένους πλούσιους (σε ΗΠΑ και ΕΕ) και ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια για το λαό μας. Κατάργησε το Άσυλο των αγώνων για να μην μπορούν οι φοιτητές να οργανώνουν αγώνες. Θέλει να περάσει κι άλλα μέτρα ενάντια στην νεολαία, που να μας πάρουν το βιβλίο από το χέρι και να μας πετάξουν έξω από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια εμάς τους μαθητές που προερχόμαστε από φτωχές οικογένειες. Θέλει να φτιάξει ένα λύκειο με πολύ δύσκολες εξετάσεις κάθε χρόνο, να υψώσει ταξικά τείχη όπως η βάση του δέκα και ακόμα ψηλότερες βάσεις μέσα στα Πανεπιστήμια για να μην μπορεί να περάσει η πλειοψηφία των παιδιών του λαού στο Πανεπιστήμιο. Έπειτα, οι διαγραφές φοιτητών θα φροντίζουν να πετάξουν έξω κι αυτούς που μπήκαν. Κι όλα αυτά γιατί μας προορίζουν για τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, τους αναλώσιμους εργαζόμενους του μέλλοντος.

 Επειδή το σύστημα και η κυβέρνηση φοβάται την οργή και την αγανάκτηση που δίκαια νιώθουμε οι μαθητές αλλά και ο λαός απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, παίρνουν σκληρά μέτρα με σκοπό να μας τρομοκρατήσουν. Αντιμετωπίζουν με την βία, την καταστολή και την αστυνομοκρατία όσους τους αμφισβητούν. Στην Αθήνα στην ΑΣΟΕΕ, τα ΜΑΤ έδειραν άγρια τους φοιτητές που πήγαν να ανοίξουν την σχολή τους κόντρα στην απόφαση της Πρυτανείας και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να κάνουν Γενική Συνέλευση ενόψει του Πολυτεχνείου. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ένα σωρό συλλήψεις, έφοδοι σε σπίτια, απαγωγές διαδηλωτών, παρακολουθήσεις αγωνιστών από την αστυνομία, επιθέσεις της αστυνομίας σε μαθητές που αγωνίζονται. Την ίδια στιγμή οι διάφοροι βουλευτές της κυβέρνησης, τα ΜΜΕ και άλλα παπαγαλάκια του συστήματος, προσπαθούν από το πρωί ως το βράδυ να πείσουν ότι όλη αυτή η βία από την μεριά του κράτους είναι «κανονικότητα», να συκοφαντήσουν την Αριστερά και τους αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με την ακόμη πιο άγρια πολιτική τους απέναντι στους συμμάχους μας – πρόσφυγες και μετανάστες – στρώνουν το έδαφος και για τους πιο σκοτεινούς υπηρέτες του συστήματος της εκμετάλλευσης: τους φασίστες, που δεν διστάζουν σε αυτό το κλίμα να προχωράνε σε μαχαιρώματα συμμαθητών μας και να σπέρνουν δηλητήριο για το Πολυτεχνείο και κάθε αγώνα με τον οποίο έχουμε κερδίσει δικαιώματα.

 Μαθητές, φοιτητές, νέοι και εργαζόμενοι, άνεργοι, πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουμε κόντρα στην άγρια καταστολή, τις αντιδραστικές απόψεις, κόντρα στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την προσπάθεια να μας πετάξουν έξω από τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας! Το σύστημα που δολοφονεί μαθητές και αθωώνει τους δολοφόνους τους είναι ακόμη εδώ και κάθε στιγμή επιτίθεται και πιο άγρια. Μόνο με τους μαζικούς μας αγώνες κόντρα σε αυτό, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, στην δουλειά, στην περίθαλψη, στην ζωή!


  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 6/12 !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου