Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Στο δρόμο του Νοέμβρη! Να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τους αγώνες μας!

Κοινό πανό Αγωνιστικών Κινήσεων-Μαθητικής Αντίστασης στην πορεία του Πολυτεχνείου το 2018


Συμμαθητή- Συμμαθήτρια,
Το πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή όπως μας το παρουσιάζουν τόσα χρόνια στα σχολέια, ήταν εξέγερση και λαϊκή πάλη. Πάλη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στις Η.Π.Α., ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στην τότε δικτατορία, στην καταπάτηση των ελευθερίων και των δικαιωμάτων. 46 χρόνια μετά την εξέγερση, τα αιτήματα του λαού, της νεολαίας και των φοιτητών του 1973 είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Οι εχθροί του λαού όπως το 1973 παραμένουν ίδιοι μέχρι και σήμερα.

Η νεολαία πρεπει να αντισταθεί στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο!

 Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές βάζουν το λαό μας πάλι, σε πολλούς κινδύνους, η κυβέρνηση υπακούει στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και κάνει τη χώρα ορμητήριο των Αμερικάνικων πολεμικών δυνάμεων. Η φωτιά του πολέμου στη Συρία και στη Μέση Ανατολή δεν έχει σβήσει. Όλοι μας υπόσχονται ένα μέλλον πολέμων.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο σήμερα...

Τα βασικά συνθήματα των φοιτητών του 1973 αν και αλλάζουν μορφές παραμένουν τα ίδια, στόχοι πάλης του λαϊκού, εργατικού, φοιτητικού και μαθητικού κινήματος.
è  Και σήμερα μας παίρνουν το ψωμί! Το ίδιο σύστημα της εκμετάλλευσης έχουμε απέναντι μας! Με τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση ΝΔ, στην κατεύθυνση των προηγούμενων κυβερνήσεων, οδηγούν το λαό στη φτώχεια και χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων
è  Μας στερούν το δικαίωμά μας στις σπουδές και δυσκολεύουν το δρόμο προς το απολυτήριο. Μέσα από τα μέτρα Κεραμέως για την εκπαίδευση χτίζουν το σχολείο των λίγων και εκλεκτών, την εκπαίδευση των ταξικών φραγμών. Επανεισάγουν την τράπεζα θεμάτων, φέρνουν τη βάση του 10 (τουλάχιστον 10.000 μόρια για είσοδο στο πανεπιστήμιο) και το Εθνικό Απολυτήριο (Απολυτήριο που θα μετράει ο Μ.Ο. των βαθμών και των τριών τάξεων του λυκείου). Στόχος τους να αποκλείσουν μαθητές από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να προετοιμάσουν τη νέα γενιά εργαζομένων χωρίς δικαιώματα.
è  Οι ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Στερούν το δικαίωμα στην απεργία και χτυπούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Καταργούν το άσυλο, καταστέλλουν τις διαδηλώσεις και τρομοκρατούν το λαό. Σπάνε μαθητικές καταλήψεις και απειλούν τους μαθητές. Αυτή τη βδομάδα τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στην ΑΣΟΕΕ, καταπατώντας το λαϊκό άσυλο αγώνων και χτύπησαν βάναυσα τους φοιτητές που βρέθηκαν εκεί να διαδηλώσουν. Δημιουργούν ένα εκτεταμένο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής.

Η νεολαία να αντισταθεί στο φασισμό! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

   Αξιοποιούν τις μαύρες εφεδρείες του συστήματος , τους φασίστες, ακόμα και στα σχολεία. Μας τρομοκρατούν και καλλιεργούν μίσος για πρόσφυγες και μετανάστες, χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Να μην αφήσουμε αυτό το δηλητήριο να μολύνει τις νεανικές συνειδήσεις! Είναι ανάγκη να εκφράσουμε με τους αγώνες μας την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, να αγωνιστούμε από κοινού απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ!

Να πιάσουμε και σήμερα το νήμα του Νοέμβρη του 1973 και να αναμετρηθούμε με το ίδιο σάπιο σύστημα που τόσα χρόνια πολεμά τα λαϊκά δικαιώματα. Το πολυτεχνείο και η εξέγερση της νεολαίας δεν τιμάται λοιπόν με τις σχολικές γιορτές  ούτε με τους δήθεν “ύμνους στη δημοκρατία” από αυτούς που ανέλαβαν το ίδιο δολοφονικό σύστημα. Τιμάται μόνο με τους αγώνες και την αντίσταση του λαού και της νεολαίας. Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου  είναι να βαδίσουμε στο δρόμο που αυτό ιστορικά χάραξε, στο δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου