Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!


Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε πρόσφυγας μαθητής γυμνασίου από φασιστοειδή με καλυμμένα τα πρόσωπά τους σε Γυμνάσιο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Αφού χαράκωσαν τα χέρια του μαθητή, τον απείλησαν ότι θα έχει χειρότερα αν συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο.


Δεν είναι «μεμονωμένο περιστατικό» όπως βιάστηκαν διάφοροι συστημικοί παράγοντες να τοποθετηθούν. Αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στην τραγωδία που βιώνουν καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Αποτελεί φυσική συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής των κυβερνήσεων-ΕΕ που θεωρούν τους πρόσφυγες «πρόβλημα», από το οποίο θέλουν να απαλλαχτούν.

Οι φασιστοσυμμορίες (ΧΑ και άλλες ακροδεξιές ομάδες) και το παρακράτος με τέτοια χτυπήματα στοχοποιούν τους πιο αδύναμους θέλοντας να σπείρουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία και το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αποτελούν τις πιο μαύρες και αντιδραστικές εφεδρείες του επίσημου συστήματος. Αυτού που φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια και αλλού χωρίς στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτού που εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής με την κατάργηση του λαϊκού Ασύλου, την καταστολή σε φοιτητικές-μαθητικές κινητοποιήσεις, με δεκάδες αντισυνδικαλιστικούς νόμους κλπ. Στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες, αλλά συνολικά ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Τόση «γενναιότητα» και «ήθος» έχουν, που τα βάζουν με μικρά παιδια.

Όσο και να προσπαθούν, δεν μπορεί να κρυφτεί η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι αυτές που με την πολιτική τους προώθησαν τον εγκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εφάρμοσαν πιστά την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, πριν λίγες μέρες ψήφισαν νέο αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο που προβλέπει είτε απέλαση είτε φυλάκιση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες. Είναι η πολιτική της εξάρτησης στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σούδα, που προορίζει τη νεολαία να γίνει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των αντιδραστικών αστικών τάξεων.
Γιατί το σύστημα έχει συμφέρον να κρύβει τον πραγματικό υπεύθυνο για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων και την προσφυγιά. Είναι ο ιμπεριαλισμός (ΗΠΑ-ΕΕ, Ρωσία) που με τις επεμβάσεις του στην περιοχή μας (Μ.Ανατολή, Μεσόγειος) κομματιάζει χώρες, εξαθλιώνει λαούς, δολοφονεί καθημερινά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τις καραβιές που πνίγονται στο Αιγαίο.

Τέτοιες επιθέσεις πατάνε πάνω στο συνολικότερο αντιδραστικό κλίμα που έχει επιβάλει το σύστημα με την αντιλαϊκή πολιτική του. Η νεολαία, ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους πρόσφυγες και μετανάστες, με τους γείτονες λαούς. Έχουν κοινό συμφέρον να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που τσακίζει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που χτυπά το δικαίωμα στις σπουδές, που απαγορεύει τις πολιτικές ελευθερίες και το συνδικαλισμό. Γιατί τις δουλειές μας τις κλέβει το σύστημα. Τα σχολεία δεν μας τα στερούν τα προσφυγόπουλα. Πάνω από χίλια σχολεία τα έκλεισαν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν άνεργοι και δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις ενώ υπάρχουν βασικές ανάγκες και κενά.

Είναι ανάγκη να καταγγείλουμε το περιστατικό και να σταθούμε αλληλέγγυοι.
Είναι ανάγκη να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση νεολαιίστικου κινήματος στο πλευρό του λαού και κοινών αγώνων με τους πρόσφυγες και μετανάστες που θα αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις του, στην επίθεση του συστήματος στα δικαιώματά μας σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες, που θα διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση για όλο το λαό, τη νεολαία, τους πρόσφυγες-μετανάστες.

• Κανένα παιδί έξω από το σχολείο!
• Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες ενωμένοι ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση!
• Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου