Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης για την άγρια αστυνομική βία απέναντι σε φοιτητές και καταπάτηση ασύλου στην ΑΣΟΕΕ


Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης για την άγρια αστυνομική βία απέναντι σε φοιτητές και καταπάτηση ασύλου στην ΑΣΟΕΕ


Ως Μαθητική Αντίσταση, καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους φοιτητές που διαδήλωναν ενάντια στο ΛΟΚ-ΑΟΥΤ της ΑΣΟΕΕ και στην ωμή αστυνομική βία που δέχτηκαν. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε καταπάτηση  του ασύλου και σε  εισβολή  στο κεντρικό κτίριο της ΑΣΟΕΕ την Κυριακή 12/11/2019.  Την επόμενη μέρα οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν στο λοκ-αουτ που επέβαλλε η σύγκλητος του πανεπιστημίου και στην ωμή καταπάτηση του ασύλου. Η αστυνομία απάντησε με αισχρό τρόπο, χρησιμοποίησε πολλά χημικά και χτύπησε βάναυσα τους συγκεντρωμένους, θέλοντας αφενός να καταστείλει την αντίδραση τους και αφετέρου να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο κλίμα τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση ΝΔ διεξάγει βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, στο λαό και στη νεολαία. Δυσκολεύει το δρόμο μας προς το απολυτήριο και την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση επιβάλλοντας όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς. Δυσκολεύει το δρόμο των φοιτητών προς το πτυχίο και περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες τόσο των εργαζομένων όσο και των φοιτητών. Συνάμα καταστέλει τις αντιστάσεις του λαού και νεολαίας. Την έξαρση της τρομοκρατίας και της καταστολής την είδαμε και στην ΑΣΟΕΕ αλλά και στις 04/11 στη μαθητική πορεία που πραγματοποιήθηκε. Χτυπούν τις διαδηλώσεις και τους αγώνες μας για να μην μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, για να νιώσει ο κόσμος ανήμπορος να αντιδράσει. Η νεολαία φαίνεται πως είναι άμεσα στο στόχαστρο της  επίθεσης της κυβέρνησης και γι αυτό θέλει με κάθε τρόπο να φιμώσει οποιαδήποτε νεολαιίστικη φωνή αντίστασης.

Καλούμε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων με μεγαλύτερη ακόμα μαζικότητα, καθώς επίσης καλούμε  το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου και στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του πολυτεχνείου στις 17/11 (3μμ, Σταδίου και Χρήστου Λαδά)

• Μ΄ αγώνες τιμάμε το Πολυτεχνείο!
• Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα λυγίσουν τους αγώνες λαού και νεολαίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου