Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ανταπόκριση από τη μαθητική διαδήλωση στις 18/3 στο κέντρο της Αθήνας

Οι μαθητές σήμερα βρέθηκαν μαζικά στους δρόμους να αντισταθούν στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ετοιμάζει να περάσει η κυβέρνηση.  Η νεολαία απέδειξε ότι δε δέχεται άλλο τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Το Λύκειο που ετοιμάζουν είναι πιο ταξικό και πιο εξοντωτικό με περισσότερους φραγμούς για την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή ακόμα και για την απόχτηση του Απολυτηρίου!
Η Μαθητική Αντίσταση συμμετείχε στη σημερινή διαδήλωση δυναμικά με κοινό πανό με τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και φώναξε συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου και στους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλουν στην εκπαίδευση. Προσπάθησε να κάνει παρεμβάσεις σε σχολεία και να καλέσει τους μαθητές στη σημερινή κινητοποίηση.
Οι μαθητές έδειξαν ότι όταν τους καταστρέφουν το μέλλον  δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια! Για αυτό και πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αγωνιστούν συλλογικά και οργανωμένα μέχρι τέλους ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου! Στην πορεία για άλλη μια φορά εμφανίστηκαν λογικές εκτόνωσης της αγωνιστικής διάθεσης των μαθητών από ορισμένους χώρους, αλλά και λογικές μη συνέχισης του αγώνα. Αυτές οι λογικές δεν μπορούν να ενισχύσουν πολιτικά τον αγώνα μας, αντίθετα τον οδηγούν βήματα πίσω!
Υπάρχει ανάγκη οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν! Να ενεργοποιηθούν τα μαθητικά μας όργανα, 5μελή και 15μελή,  να πάρουν αποφάσεις αγώνα! Να ενημερωθούμε όλοι οι μαθητές για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και να κατέβουμε στους δρόμους! Να αντισταθούμε στους ταξικούς φραγμούς και στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου! Να μην το αφήσουμε να περάσει! Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους! Μπορούμε να νικήσουμε, γιατί έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου