Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

“ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΑΛ”. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!


Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αποκρύψει το χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί στα ΕΠΑΛ. Διοργανώνει εκθέσεις-εκδηλώσεις στο Σύνταγμα με θέμα τα ΕΠΑΛ και γιατί πρέπει να τα επιλέξουμε.
Δεν μπορεί να μας πείσει όμως ότι τα μέτρα που έχουν περάσει για τα ΕΠΑΛ δεν είναι μέτρα ενάντια στα παιδιά του λαού και της εργατικής τάξης!
Δεν μπορεί να μας πείσει, γιατί η ίδια η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. εφαρμόζει τα πιο βάρβαρα μέτρα και καταδικάζει τις οικογένειες μας στη φτώχεια. Παίρνοντας τη σκυτάλη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακολουθεί όλες τις επιταγές των ιμπεριαλιστών, των φονιάδων των λαών, και επιβάλλει μνημόνια και μέτρα εξαθλίωσης του λαού.
Δεν μπορούν να μας πείσουν γιατί ήδη τα σχολεία γίνονται πιο ταξικά! Είναι τα σχολεία του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει. Είναι σχολεία άνισων ευκαιριών για τα παιδιά εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Οι οικογένειες μας αιμορραγούν οικονομικά για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του σχολείου. Τα μέτρα του Υπουργείου επιβάλλουν περισσότερους ταξικούς φραγμούς στα σχολεία, περισσότερη εντατικοποίηση και δυσκολίες για την απόκτηση Απολυτηρίου Λυκείου ή για την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η λεγόμενη “αναβάθμιση των ΕΠΑΛ” που προωθεί το Υπουργείο είναι απλά μια προσπάθεια να προσαρμοστούν σε αυτό το μαύρο εργασιακό τοπίο για το οποίο προορίζουν τους νέους. Σκοπός τους είναι αυτά τα σχολεία, που οι μαθητές τους προέρχονται κατά βάση από εργατικά και λαϊκά στρώματα, να παράγουν το εργατικό δυναμικό που αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει ανάγκη. Μας προορίζουν λοιπόν για φθηνούς εργαζόμενους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, άμεσα εκμεταλλεύσιμοι από την εργοδοσία από την παιδική μας κιόλας ηλικία μέσα από τη μαθητεία! Με τη θέσπιση του “Μεταλυκειακού έτους της μαθητείας” νομιμοποίησαν τη μαύρη, παιδική και απλήρωτη εργασία!
Μας θέλουν τη γενιά νέων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα που θα περιπλανιέται από την ανεργία, στην απλήρωτη εργασία (μαθητεία, πρακτικές) και θα είναι σε μια συνεχή αναζήτηση σεμιναρίων και προσόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι τα “διετή προγράμματα σπουδών για μαθητές των ΕΠΑΛ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ” που θέσπισαν. Τι επαγγελματικά δικαιώματα μας κατοχυρώνουν άραγε αυτά τα πιστοποιητικά που θα λαμβάνουμε με την ολοκλήρωση τους; Μας στερούν δικαιώματα και ευκαιρίες, μας προορίζουν από τη μαθητική μας ηλικία για τη χειρότερη εργασιακή εκμετάλλευση.

Δε θα γίνουμε η γενιά της εκμετάλλευσης! Οι μαθητές στους δρόμους για να μην αφήσουμε τα μέτρα να περάσουν!


Οι καμπάνιες του Υπουργείου για τα ΕΠΑΛ είναι μια προσπάθεια φτιασιδώματος της μαύρης εκμετάλλευσης για την οποία μας προορίζουν. Πρέπει να εμποδίσουμε αυτή την προσπάθεια τους! Τα μέτρα για το Νέο Λύκειο και για τα ΕΠΑΛ δεν πρέπει να περάσουν! Τα μαθητικά μας όργανα πρέπει να συζητήσουν και να πάρουν θέση! Οι μαθητές πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε συλλογικά για τα δικαιώματα μας. Σε αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου να απαντήσουμε μαχητικά με αγώνες!

  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και τα μέτρα του Υπουργείου για τα ΕΠΑΛ
  • Όχι στην παιδική απλήρωτη εργασία! Όχι στη μαθητεία!
  •  Όχι στο Νέο Λύκειο εξεταστικό κάτεργο!
  • Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους. Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς.

Παρέμβαση της Μαθητικής Αντίστασης  θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί»  το Σάββατο 2/3 στις 13.00 στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου