Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Έξω ο φασισμός από τα σχολεία μας!


Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που όλος ο λαός δέχεται την επίθεση του συστήματος στη δουλειά, στο σπίτι, στο πανεπιστήμιο και στο σχολείο, πρέπει όλοι μαζί να συσπειρωθούμε σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης με στόχο την ανατροπή της βαρβαρότητας! Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη στροφή των νέων σε φασιστικές ιδεολογίες, που σκοπό έχουν να διαλύσουν την αλληλεγγύη μας και να μας δημιουργήσουν ψεύτικες διαφορές με πρόσχημα τη «φανέλα της εθνικότητας και του πατριωτισμού».
Οι αυταπάτες που σπέρνει ο φασισμός κι ο εθνικισμός μας αποπροσανατολίζουν κι αφήνουν αφεντικά -ντόπια και ξένα- να αλωνίζουν και να μας εκμεταλλεύονται! Οι πραγματικοί μας εχθροί δεν είναι οι μετανάστες ή άλλοι εύκολοι «στόχοι», αλλά αυτοί που για το συμφέρον τους αφήνουν τους γονείς μας χωρίς δουλειά, μας πετάνε έξω από τα σχολεία, μας κλέβουν το παρόν και μας καταδικάζουν σε μια ζωή χωρίς μέλλον!
Ούτως ή άλλως τους μετανάστες τους δημιουργεί το ίδιο το σύστημα, ώστε να φτιάξει έναν στρατό φθηνότερων εργατικών χεριών και να οδηγηθούμε όλοι σε χειρότερες εργασιακές σχέσεις με ακόμα πιο υποτιμημένους όρους! Είναι παραμύθι ότι οι μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές! Στην πραγματικότητα, τις δουλειές όλων τις κλέβουν οι εργοδότες, οι οποίοι βεβαίως πλουτίζουν από αυτή την εκμετάλλευση.
Αλήθεια, ποιοι ακολουθούν μετά τους μετανάστες; Οι δημόσιοι υπάλληλοι; Οι άνεργοι; Οι άστεγοι; Οι κομμουνιστές; Οι τσιγγάνοι; Οι ανάπηροι; Όσο εμείς τσακωνόμαστε μεταξύ μας το σύστημα κυριαρχεί και λεηλατεί τις ζωές μας! Οι νέοι που ακολουθούν φασιστικές ιδεολογίες γίνονται ο στρατός της αστικής τάξης, μέσω του οποίου μπορεί πιο εύκολα να συνεχίσει να καταδυναστεύει τους λαούς χωρίς εκείνοι να στρέφονται εναντίον της!
Το τι είναι φασισμός έχει φανεί από τους εκατομμύρια νεκρούς επί Χίτλερ. Όταν το οτιδήποτε διαφορετικό -Εβραίοι, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι, αριστεροί, άνθρωποι με αναπηρίες κ.τ.λ.- έπρεπε να εξαλειφθεί. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το φασισμό είναι αδιάψευστα γεγονότα και δεν αποτελούν παραστρατήματα της ιδεολογίας, αλλά πλήρη επίτευξη των στόχων της!
Πολλοί αυτοονομάζονται πατριώτες, αλλά τί έχουν να πουν για την εξάρτηση της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις και για τα ιστορικά ολοκαυτώματα (πχ. Καλάβρυτα) όπου εκατοντάδες έδωσαν το αίμα τους και αυτοαποκαλούνταν αντιστασιακοί;
Ο πραγματικός πατριωτισμός φαίνεται στο κίνημα και στους λαικούς αγώνες για υπεράσπιση της δουλειάς, της υγείας, της παιδείας! Και εν τέλει για το δικαίωμα να ζούμε σε μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση!

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον!
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή προκήρυξη παιδιά! Συνεχίστε έτσι δυναμικά και περιμένουμε για εκδήλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ! Θα συνεχίσουμε έτσι όλοι μαζί δυναμικά και συλλογικά
      ! Στείλε μας αν θες το email σου και θα σε ενημερώσουμε για την επόμενη εκδήώσή μας!

      Διαγραφή