Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Με λαϊκούς αγώνες και όχι με παρελάσεις, Τιμάμε τους αγωνιστές και τις επαναστάσεις!


Σχεδόν δύο αιώνες από το ξέσπασμα της ελληνικής Επανάστασης που μας απάλλαξε από τον τότε τούρκικο ζυγό, η σημερινή «Ιερή Συμμαχία» -Ευρωπαική Ένωση, Αμερικάνοι και ντόπια αφεντικά- χτυπάνε το Λαό!
Από τη συνολικότερη επίθεση που δεχόμαστε –μνημόνια, μεσοπρόθεσμο, οικονομικός έλεγχος από τους ξένους– δεν θα μπορούσαν να μην πλήττονται και οι μαθητές. Για εμάς, τη νέα γενιά, προβλέπεται ένα αβέβαιο μέλλον! Καταργούν τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και μας ετοιμάζουν ένα «νέο Λύκειο», που πετάει τα λαϊκά στρώματα έξω απ’ τα σχολεία!
Συγχρόνως, τρομοκρατούν τους αγώνες μας και κάθε προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα! Το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στην ίδια τη ζωή!
Σήμερα, 25η Μαρτίου, επέτειο αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, μας καλούν σε παρελάσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα, που θυμίζουν δικτατορικά καθεστώτα. Μας καλούν να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τους «επισήμους» εκφραστές της πολιτικής της βαρβαρότητας! Η νεολαία δεν μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιες παρελάσεις. Ας τις μετατρέψουμε, λοιπόν, σε λαϊκούς αγώνες, ακολουθώντας το παράδειγμα των αγωνιστών του ’21!
Όπως άλλωστε έχει πει κι ο ιστορικός Γ. Σκαρίμπας
«Μεταξύ δουλείας και δουλείας δεν υπάρχει καμία διαφορά. Με το να κάμεις μια επανάσταση κι αποτινάξεις το ζυγό δεν έκαμες τίποτα. Το ’21 αυτό έκαμε. Το να μην ξαναπέσεις σε ζυγό – Αυτό είναι Επανάσταση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου