Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κιλκίς: Απέβαλε 68 μαθητές επειδή συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία

Σε αποβολή 68 μαθητών στο Κιλκίς προχώρησε διευθυντής σχολείου, επειδή συμμετείχαν σε συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς (συμπεριμβαναμένου και του δήμου) ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων στον νομό! Η πρωτοφανούς αυταρχισμού απόφαση του διευθυντή είναι πραγματικά προκλητική και επικίνδυνη και πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί από κάθε προοδευτικό μαθητή, εργαζόμενο, νέο άνθρωπο.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι τυχαία! Την κατεύθυνση για πιο αυστηρές τιμωρίες και στοχοποίηση αγωνιστών μαθητών... την έχει ήδη δώσει από την αρχή της χρονιάς πολλές φορές το υπουργείο παιδείας. Πριν μόλις άλλωστε απο λίγες μέρες απειλούσε με αποβολές μαθητές στα Γιάννενα που μαζικά τόλμησαν να κρατήουν μια στάση αποδοκιμασίας στους επισήμους στην παρέλαση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας των μέτρων του μνημονίου 2 που ψηφίστηκαν.
Το ακόμα πιο σίγουρο όμως είναι πως μας φοβούνται! Φοβούνται ότι μπορούμε και μεις να βγούμε μαζικά στους δρομους και να συναντήσουμε τον υπόλοιπο λαό που ήδη έχει αρχίσει να παλεύει! Κι αυτό είναι που φοβήθηκαν πιο πολλοί και στο Κιλκις. Να μη σμίξουν οι μαθητικοί αγώνες με αυτούς  του υπόλοιπου λαού.
Η τρομοκρατία του μνημονίου και του πολιτικού συστήματος που το υπηρετεί δεν θα περάσει. Θα παλέψουμε μαζί με το λαό για το δίκιο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια ζωή με δικαιώματα!

3 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά, μας κάνετε περήφανους,σε αντίθεση με κάποιους δυστυχώς δασκαλάκους, αναξιοπρεπείς δουλίσκους, υπαλληλίσκους της χουντας!Όλοι στους δρόμους!Δεν σκύβουμε το κεφάλι.Παλεύουμε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ίδια τη ζωή!Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,μαθητές,φοιτητές,όλοι μαζί στους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί είναι πολύ χειρότεροι και από τη Χούντα. Είναι αδίστακτοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε!!! δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα εμείς οι μαθητές του 2ΓΕΛ!!

      Διαγραφή