Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Χανιά,12 Φλεβάρη: Η παρέμβαση της μαθητικής αντίστασης

ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ:
Την Κυριακή 12 Φλεβάρη παραγματοποιήθηκε στα Χανιά η εκδήλωση της Μαθητικής Αντίστασης με επιτυχία. Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκυμαντερ του Θόδωρου Μαραγκού και άλλων ακόμα 5 σκηνοθετών που συναποτέλεσαν την λεγόμενη ομάδα των 6. Το ντοκυμαντέρ  καταγράφει τις απεργίες και εργατικούς αγώνες που μαζικά ξέσπασαν λίγο μετά την χούντα (Ναυπηγεία Ελευσίνος, Νational Can Eλλάδος, ΙΤΤ,  BΙΑΜΑΞ, Εργατικά ατυχήματα, Παράγκες Περάματος, National Can, Ντοματοπαραγωγοί Ηλείας, Σχολές Μαιών...).
Αρκετοί συναγωνιστές συμμαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ταινία-ντοκυμαντέρ  επιβεβαιώνοντας όσα γράφαμε στο κάλεσμα μας για τις ταινίες του Μαραγκού:
"Οι ταινίες του Θ. Μαραγκού δεκαετίες μετά την παραγωγή τους  (με φτωχικά μέσα),  συνεχίζουν να φωτίζουν με σαφήνεια αυτή την παντοτινή αλήθεια. Πως τίποτα δε χαρίστηκε. Πως όλα κατακτιόνται με ενότητα, αγώνα αλλά και με τις απαραίτητες θυσίες που απαιτεί ο αγώνας. Θυσίες που αξίζουν να γίνουν. Γιατί η ζωή μας αξίζει!!".

ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ:
Την ταινία ακολούθησε συζήτηση  πάνω στη φτώχεια την ανεργία, τα κλεισίματα σχολείων και όσα ακόμα μας επιφυλάσσει το σύστημα. Συζήτηση που καταδείκνυε πως ο αγώνας λαού και νεολαία είναι σε αυτές τις συνθήκες μονόδρομος. Στην κουβέντα συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον οι συμμαθητές μας εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους. Άλλωστε η μέρα ευνοούσε... δεν ήταν τυχαία...

ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ:
Όλοι μαζί με το τέλος της εκδήλωσης συμμετείχαμε στη μεγάλη διαδήλωση για να μη ψηφιστεί το νέο μνημόνιο που ισοπεδώνει- καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα, απλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην πλειοψηφία του λαού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου