Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Χανιά: Να μην καταργηθεί η δωρεάν μετακίνηση


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Την προηγούμενη βδομάδα, με αποκορύφωμα την Κυριακή το βράδυ, εκατοντάδες χιλιάδες λαού σ’ όλη τη χώρα ξεχύθηκαν στους δρόμους απαιτώντας να μη ψηφιστούν τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου.
Ιδιαίτερα στην Αθήνα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία αντιμετωπίστηκαν κυριολεκτικά με χημικό πόλεμο από τη μεριά του συστήματος. Έτσι αντιμετωπίζουν πια το λαό. Σαν εχθρό!! 
Η ζωή των εργαζόμενων και ακόμη περισσότερο το μέλλον εμάς των νέων θα γίνει κόλαση αν δε μπούμε όλοι μαζί ακόμη πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά και πιο οργανωμένα στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Αυτή την κόλαση των μνημονίων της φτώχειας και της εξαθλίωσης δε μπορούν πια να την κρύψουν όλοι αυτοί που σώζουν τάχα τη χώρα από τη χρεοκοπία. Είναι οι ίδιοι άλλωστε (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ) που κυβερνώντας χρόνια τώρα, οδήγησαν το λαό και τη χώρα στο σημερινό χάλι υπηρετώντας τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων δυναστών και εκμεταλλευτών του λαού μας.
Δε  μας κρύβουν  πως μια σειρά σχολεία και νοσοκομεία θα κλείσουν, μιας και η πολιτική των λεγόμενων συγχωνεύσεων θα επιταχυνθεί άμεσα!!!
Κλείνουν σχολεία και πέρα του ότι μας στοιβάζουν, αυξάνουν τις αποστάσεις μετακίνησής μας την ίδια ώρα που κόβουν τα δωρεάν λεωφορεία για τη μετακίνησή μας. Από το Μάρτη όσοι μαθητές  μετακινούνται με λεωφορείο θα πληρώνουν. Όταν είναι σ’ εξέλιξη μια λυσσαλέα πολιτική περικοπών στα δικαιώματα όλου του λαού καταλαβαίνει ο καθένας ότι αυτό που θέλουν ν’ αλλάξουν δεν είναι ο τρόπος της δωρεάν μεταφοράς μας, αλλά η κατάργησή της.  Όπως θέλουν και την κατάργηση του δωρεάν βιβλίου και κάθε έννοιας δωρεάν παιδείας.

Συμμαθητές συμμαθήτριες
Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να χαρίζουμε κατακτήσεις που γι’ αυτές πάλεψαν και μάτωσαν παλιότερες γενιές! Χρέος και της γενιάς μας είναι όπως αποδείχνει η πραγματικότητα να παλέψει για την υπεράσπιση της ζωής μας.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ επιβάλλεται να ξαναγράψουμε στα πανό μας και να βγούμε και εμείς στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους ή άνεργους γονείς μας. Γιατί αν σήμερα σαν μαθητές δε παλέψουμε για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αύριο θα μας αντιμετωπίσουν σαν σύγχρονους δούλους.
Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στην προσπάθεια στέρησης των δικαιωμάτων και της ζωής μας!
Κανένας μόνος του!!   Όλοι στον αγώνα!!
Να μην επιτρέψουμε τα μνημόνιά τους να κάνουν κόλαση τη ζωή μας!!
Το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία δε χαρίστηκε. Δεν το χαρίζουμε!!

Όλοι στη συγκέντρωση γονιών, καθηγητών και μαθητών

για να μη καταργηθεί η δωρεάν μετακίνηση

Την Τετάρτη 15 Φλεβάρη στις 5.30μ.μ

στην πλατεία Αγοράς και πορεία στο Δημαρχείο.
 
Να συμβάλλουμε όλοι στο δυνάμωμα ενός αγωνιστικού μαθητικού κινήματος δίπλα στο αναπτυσσόμενο κίνημα αντίστασης του λαού μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου