Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Ιωνία: εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό μαθητικές πορείες!


Την τέταρτη  28/9 μετά από απόφαση συνελεύσεων σε  σχολεία της νέας Iωνίας αλλά και του  Νέου Ηρακλείου,  που είναι εφώ και μέρες υπό κατάληψη, οργανώθηκαν 2  ξεχωριστές πορείες  με κοινό προορισμό το υπουργείο παιδείας. Οι διαδηλώσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή και στις 2 περιοχές  και πολύ ένταση με τα συνθήματα για τα βιβλία να κυριαρχούν. 

Όταν οι μαθητές έφτασαν  έξω από το υπουργείο παιδείας συνάντησαν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις μέσα από την καγκελόπορτα που υπάρχει. Μετά από λίγο δημιουργήθηκε μια ένταση μεταξύ των μαθητών, καθώς υπήρχαν παιδιά τα οποία ήθελαν να πετάξουν αυγά και νεράντζια και άλλα τα οποία ήθελαν να τους αποτρέψουν.  Μετά από αρκετή ώρα, οι μαθητές αποχώρησαν δίνοντας νέο ραντεβού για την επομένη μέρα.

Η σημερινή πορεία (Πέμπτη 29/9) ήταν αρκετά πιο οργανωμένη και με σχολεία από άλλες περιοχές (Πεύκη, Ειρήνη ,Αλσούπολη)  να συμμετέχουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο υπουργείο ήταν αυξημένες και έτοιμες να προκαλέσουν αλλά και να τρομοκρατήσουν. Μετά από κάποιες  διαβουλεύσεις οι μαθητές κατάφεραν να στείλουν κάποιους αντιπροσώπους μέσα στο υπουργείο για να εκφράσουν τα αιτήματα τους.  Οι μαθητές αυτοί μίλησαν με τον γραμματέα της υπουργού, παιδείας ο οποίος τους είπε πως ακουστήκαν τα αιτήματα τους, αλλά δεν μπορούν να τα ικανοποιήσουν. Οι μαθητές  έδωσαν κι άλλο ραντεβού για αύριο, πάλι στο υπουργείο παιδείας,  ενώ υπήρχε και ένα κάλεσμα για το πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο στο κέντρο.

Ανταπόκρισή από μαθητή σε λύκειο της Νέας Ιωνίας
που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου