Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Και μια ανταπόκριση από τα "ανοιχτά" σχολεία...

Ας δούμε σε ποια σχολεία,μας καλεί η κυβέρνηση να γυρίσουμε...

Στα σχολεία που αν θέλεις ακόμα και τα στοιχειώδη πρέπει να πληρώνεις... 

Και η φετινή χρονιά μόλις άρχισε...

Πλήρωσαν 5 ευρώ για φωτοτυπίες βιβλίων σε σχολείο!


 Εξοργισμένοι οι γονείς στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας του Βόλου

Το χέρι στην τσέπη βάλανε γονείς μαθητών Γυμνασίων της πόλης όταν τα παιδιά τους κλήθηκαν να καταβάλουν 5 ευρώ για να πάρουν τις φωτοτυπίες από το σχολείο τους. Η κατάσταση με τις ελλείψεις βιβλίων είναι τραγική και οι μαθητές σχεδόν σε καθημερινή βάση ξεσηκώνονται και αντιδρούν ζητώντας τα αυτονόητα.


«Μας ζήτησαν να φέρουμε 5 ευρώ στο σχολείο για να πληρώσουμε τις φωτοτυπίες και τα μελάνια που θα χρειαστούν» είπε χαρακτηριστικά μαθητής Γυμνασίου του Βόλου, εξηγώντας με αυτή τη φράση την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία αυτή τη στιγμή.


Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έχουν στα χέρια τους είτε ένα είτε το πολύ τρία τεύχη σχολικών εγχειριδίων και το μάθημα διεξάγεται με τις πληρωμένες από τους μαθητές φωτοτυπίες και με τα DVD, όπου όμως υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι γονείς των μαθητών έχουν αντιδράσει καθώς δεν αντέχει ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός κι άλλη μία επιβάρυνση. Παρά όμως την αγανάκτησή τους και την οργή τους, έβαλαν το χέρι στην τσέπη για το καλό των παιδιών τους, για να μη μείνουν χωρίς φωτοτυπίες και αισθανθούν άσχημα μέσα στην τάξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εντολή που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας είναι πως κανένας μαθητής δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος των φωτοτυπιών, πράγμα όμως που δεν εφαρμόζεται.

Ο αναβρασμός για τις ελλείψεις στα σχολεία είναι καθημερινός. Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έγιναν δύο απόπειρες κατάληψης σε σχολεία της πόλης, ενώ χθες στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας οι μαθητές απείχαν τις πρώτες ώρες από τα μαθήματά τους λέγοντας στον διευθυντή και τους καθηγητές τους πως χρειάζονται βιβλία για το μάθημα και όχι φωτοτυπίες.


Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου