Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Με καταλήψεις , αποχές και πορείες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί διεκδικούν το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία


Υπό κατάληψη παραμένουν 17 γυμνάσια και λύκεια στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποχή πραγματοποιούν οι μαθητές σε άλλα τέσσερα σχολεία της πόλης. Ανάμεσα σε άλλα σε κατάληψη βρίσκονται τα 2ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ, 1ο ΓΕΛ Συκεών, 2ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο ΓΕΛ Νεάπολης, 2ο ΓΕΛ Νεάπολης, Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης,  2ο ΓΕΛ Πολίχνης, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο  Ευόσμου, 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου,18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Οι μαθητές ενατιώνονται στις ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές. Αρνούνται να φορτωθούν ακόμα ένα βάρος.Διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους στο δωρεάν βιβλίο που ολοφάνερα πια έχει βάλει στο στόχαστρο το υπουργείο. 

 


Την συμπαράσταση των εργαζόμενων γονιών τους, αλλά και εκπαιδευτικών έχουν οι μαθητές.Μάλιστα γονείς και καθηγητές από σήμερα προχωρούν σε συμβολικές δίωρες καταλήψεις! 

Οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο σε δίωρες καταλήψεις στα σχολεία του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία και καταγγέλλοντας «τραγική ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας».
Σε πρώτη φάση οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 08.00 έως τις 10.00, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά την πρωινή προσευχή, οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σκοπεύουν να ενημερώσουν τους μαθητές για το σκοπό της κατάληψης, ενώ τα παιδιά θα παραμείνουν στην αυλή με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη, στις 19.00, προκειμένου να εξετάσει την πιθανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου