Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

6η Δεκέμβρη 2021: Ίδια η Τρομοκρατία και η Αστυνομοκρατία

Η φετινή επέτειος της 6ης Δεκέμβρη έρχεται σε μια περίοδο αστυνομοκρατίας και φασιστικοποίησης. 13 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία με θύμα τον δεκαπεντάχρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις στερώντας στο λαό το δημοκρατικό του δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση και πασχίζει με βία και καταστολή να τσακίσει τους λαϊκούς αγώνες. Οι αστυνομικές δυνάμεις τρομοκρατούν λαό και νεολαία με πρόφαση την πανδημία. Και σαν να μην έφταναν όλα, αυτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δολοφονούν εν ψυχρώ τον δεκαοκτάχρονο Νίκο Σαμπάνη.


Ενισχύεται η Φασιστικοποίηση και η Επίθεση στους Αγώνες των Μαθητών.

 Παράλληλα οι φασιστικές ομάδες στο πλευρό του συστήματος στοχοποιούν και επιτίθενται στους μαθητικούς αγώνες. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες είδαμε τέτοιες ομάδες να χτυπούν ξεδιάντροπα μαθητικές καταλήψεις και να εισβάλουν σε σχολικούς χώρους σε περιοχές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης (Ηλιούπολη, Σταυρούπολη).


Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί την απόλυτη έκφραση της οργανωμένης και κατά μέτωπο επίθεσης που δέχονται οι αγώνες των μαθητών και του λαού και  τα δημοκρατικά δικαιώματα. Φοβούνται την οργή των μαθητών και προσπαθούν με κάθε μέσο να τους τσακίσουν!


Η επίθεση του συστήματος δεν μένει μόνο στην καταστολή

Μας στερούν το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση! Αφού άφησαν 40.000 συμμαθητές μας εκτός πανεπιστημίων, εφαρμόζοντας το πιο ταξικό μέτρο δεκαετιών- την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θέλουν να εφαρμόσουν και την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις! Ξέρουμε ήδη τί σημαίνει αυτό καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται. Χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέοι! Θέλουν να φτιάξουν σχολεία εξεταστικά κάτεργα, να υψώσουν κι άλλους ταξικούς φραγμούς. Με λίγα λόγια, θέλουν παιδεία για λίγους και εκλεκτούς και όχι για όλους.


Οι μαθητές δεν σκύβουμε το κεφάλι

Εάν κάτι μας δίδαξε ο Δεκέμβρης του 2008 είναι ότι όταν η νεολαία βγαίνει στον δρόμο και παλεύει οργανωμένα είναι ικανή να παρασύρει όλο το λαό στο πλάι της. Αυτό φοβάται το σύστημα και οι εκφραστές του! Αυτό φοβούνται και οι μαύρες φασιστικές συμμορίες που έχουν ξετρυπώσει το τελευταίο διάστημα στα σχολεία μας! Να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα! Με έμπνευση και παρακαταθήκη τους αγώνες που έχουμε δώσει να βγούμε μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας! 


Όλοι-Όλες Στους Δρόμους Να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Καλούμε λοιπόν όλους και όλες τους μαθητές και μαθήτριες να τιμήσουν την φετινή επέτειο της 6ης Δεκέμβρη στους δρόμους! Τους καλούμε όχι απλώς να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου συμμαθητή τους αλλά να υπερασπιστούν τους αγώνες τους και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.


*ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

*ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ- ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

*ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

*ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ! ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου