Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 62 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

  Η Μαθητική Αντίσταση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 62 αγωνιστές και αγωνίστριες που δικάζονται τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη στα δικαστήρια της Ευελπίδων!


      Οι 62 διωκόμενοι σέρνονται στα δικαστήρια για την προσπάθειά τους να διαδηλώσουν την 6η Δεκέμβρη του 2020, ημέρα επετείου της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από την ελληνική αστυνομία. Εκείνη τη μέρα στήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας πάνω από 100 άτομα προσάχθηκαν και 62 συνελήφθησαν εντελώς αναίτια, για να καταλήξουν να βρίσκονται ώρες συνωστισμένοι στη ΓΑΔΑ και την Πέτρου Ράλλη (Διεύθυνση Μεταγωγών). Με περίσσεια υποκρισία κατηγηγόρησαν  τους αγωνιστές που επιχείρησαν να διαδηλώσουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη «διασπορά μολυσματικής νόσου»(μεταξύ και άλλων κατηγοριών). Την ίδια στιγμή οι ελληνικές αρχές άφησαν στοιβαγμένους αυτούς τους ανθρώπους για ώρες στη ΓΑΔΑ και την Πέτρου Ράλλη κάτω απ’ τις χειρότερες υγειονομικές συνθήκες!! 

   Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας του λαού αποδεκνύεται καθημερινά σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Απ’ τα χιλιάδες κρούσματα και τους δεκάδες θανάτους που μετράμε κάθε μέρα στη χώρα. Απ’ την υγεινομικά(και όχι μόνο) άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αίθουσες των σχολείων. Από τα διαλυμένα νοσοκομεία με τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Απ’ τα ελάχιστα έως και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ. Οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές. Έχουν στόχο την τρομοκράτηση των λαϊκών αγώνων και αφορούν όλο το λαό. Πρόκειται για μία απ’ τις μαζικότερες δίκες αγωνιστών απ’ τα χρόνια της Χούντας. Αποτελεί ακόμη μια προσπάθεια του συστήματος να καταστείλει τον κόσμο που σηκώνει κεφάλι. Συμπληρώνουν το παζλ της φασιστικοποίησης , που προωθεί η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. Θέλουν να καταστείλλουν τους λαϊκούς αγώνες, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να είναι νικηφόροι και να κατοχυρώσουν δικαιώματα. 

      Η δίκη αυτή θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Στις 29/11 δικάζεται κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, κάθε μαθητής, φοιτητής, εργαζόμενος που θέλει να αντισταθεί στη βαρβαρότητα και να διεκδικήσει ένα μέλλον στο οποίο δε θα ‘ναι σκλάβος, αλλά θα ζει με δικαιώματα. Οι μαθητές να βρεθούμε στο πλάι των 62 διωκόμενων αγωνιστών!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Να αθωωθούν οι 62 συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη στην Αθήνα!

Κάτω η φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής!

Η νεολαία δεν τρομοκρατείται! Παλεύει για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου