Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Γιάννενα| Μαθητική Αντίσταση: Διαδήλωση Πέμπτη 30/9, 18:00 στην Περιφέρεια

 Έχουμε χιλιάδες λόγους για να κάνουμε καταλήψεις! Χιλιάδες λόγους για να αγωνιζόμαστε!

Γιατί μας στοιβάζουν σε σχολικές αίθουσες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αδιαφορώντας για την υγεία μας, πετώντας μας το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης και των ατομικών τεστ.

Γιατί 40.000 συμμαθητές μας ήδη από τις φετινές πανελλήνιες πετάχτηκαν εκτός των Πανεπιστημίων. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που εκτίναξε τις φετινές βάσεις, και η Τράπεζα Θεμάτων, που γεννά ένα εξεταστικό κάτεργο, ήρθαν για να μας πετάξουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας και να τσακίσουν τα δικαιώματα μας στην εκπαίδευση.

Γιατί την ίδια στιγμή που στην εκπαίδευση εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί, ψηφίζονται νόμοι που ευνοούν την μαθητεία που στόχο έχουν την εξοικείωσή μας με την απλήρωτη εργασία.

Γιατί μέσω της ψηφισμένης αξιολόγησης για τους καθηγητές, το υπουργείο προσπαθεί να κάνει τους καθηγητές ιμάντα μεταβίβασης της επίθεσης στα σχολεία, να τους στρέψει εναντίον των μαθητών αναγκάζοντάς τους να εφαρμόζουν νόμους που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των μαθητών όπως είναι αυτός της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στις καταλήψεις.

Η επίθεση προς τα δικαιώματά μας είναι οργανωμένη και ολόπλευρη, για αυτό και απαιτείται από μεριάς μας εξίσου οργανωμένη και συλλογική απάντηση. Δεν τρομοκρατούμαστε από κυβέρνηση, υπουργείο, αστυνομία και διευθυντές. Φοβούνται την οργή και τους αγώνες μας. Για αυτό και μας εξανάγκασαν για δύο συνεχόμενες χρονιές στην τηλεκπαίδευση των αποκλεισμών την ίδια στιγμή που ψήφιζαν σωρεία νόμων που τσακίζουν το μέλλον και τις κατακτήσεις μας. Δεν θα τους περάσει. Επιμένουμε στον αγώνα. Με καταλήψεις, συνελεύσεις και διαδηλώσεις όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική των ταξικών φραγμών. Να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας!

 Να διεκδικήσουμε:

*Μέτρα προστασίας στα σχολεία απέναντι στην πανδημία: ολιγάριθμα τμήματα, δωρεάν τεστ για μαθητές – εκπαιδευτικούς, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

*Ανατροπή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής-αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

*Ανατροπή της Τράπεζας Θεμάτων και της αξιολόγησης στα σχολεία

*ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4777 - Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), 4823 (αξιολόγηση), των νόμων 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση)

*Κάτω οι ταξικοί φραγμοί! Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου