Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Καταγγέλουμε την άγρια καταστολή που δέχτηκαν οι κινητοποιήσεις στην επέτειο των 12 χρόνων από τη κρατική δολοφονία του συμμαθητή μας Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το σύστημα συνέχισε την κατασταλτική δράση του, που ξεκίνησε με το άνοιγμα της καραντίνας του Μάη με τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις πλατείες και συνέχισε με τις επιθέσεις στις μαθητικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, τις κινητοποιήσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την απεργία στις 26/11. Έτσι μια τέτοια μέρα, οι ίδιοι που δολοφόνησαν τον Αλέξη, προσπάθησαν να τσακίσουν οποιοδήποτε αγωνιστή προσπάθησε να τον τιμήσει στους δρόμους. Περικύκλωσε το πολιτικό βιβλιοπωλείο “Εκτός των Τειχών” στα Εξάρχεια και προχώρησε σε συλλήψεις αγωνιστών. Όλη η περιοχή των Εξαρχείων είχε περικυκλωθεί ασφυκτικά από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα πρόστιμα και οι προσαγωγές έπεφταν βροχή.


Για άλλη μια φορά είδαμε τους μπάτσους να επιτίθονται στα μπλόκ των διαδηλωτών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και 
αλλού. Είδαμε με πρόσχημα “την προστασία της δημόσιας υγείας “(που βέβαια το σύστημα είναι το μόνο υπεύθυνο για την άθλια κατάστασή της) να δέρνουν άγρια και να συλλαμβάνουν τους συναγωνιστές μας που προσπάθησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον δολοφονημένο από το σύστημα συμμαθητή μας. Είδαμε την αστυνομία να ποδοπατεί και να ατιμάζει τη μνήμη του ξανά και ξανά, αρχικά όταν απελευθέρωσε τον δολοφόνο Κορκονέα και φέτος, όταν αποφάσισε να απογορεύσει τις διαδηλώσεις, όταν τρομοκράτησε τους αγωνιστές που διαδήλωσαν, όταν ο μπάτσος διέλυσε μια ανθοδέσμη που κατατέθηκε στη μνήμη του. Το σύστημα σήμερα προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς του απέναντι στο λαό και στη νεολαία που αγωνίζεται, και έπειτα από τη μαζική καταδίκη της Χ.Α,. και να βγάλει λάδι τους δολοφόνους των νεκρών μας, του Μιχάλη Καλτεζά, του Νίκου Τεμπονέρα και του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όσο και να προσπαθούν να μας φιμώσουν, η φωνή μας θα ακούγεται στο δρόμο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε!

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!

Απόσυρση όλων των κατηγοριών από τους αγωνιστές-Κανένα πρόστιμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου