Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

6 Δεκέμβρη όλοι στους δρόμους! Εμπρός για τις εξεγέρσεις της γενιάς μας!

 

Συμμαθητή, Συμμαθήτρια,


Έχουν περάσει 12 χρόνια από τη δολοφονία ενός συμμαθητή μας, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και από το μεγαλειώδες κίνημα της νεολαίας που ξέσπασε τότε. Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους και βροντοφώναξαν ενάντια στην βάρβαρη πολιτική του συστήματος. Σήκωσαν κεφάλι απέναντι στα μαύρα σχέδια του συστήματος για τις ζωές και το μέλλον μας.

    Δώδεκα χρόνια μετά η νεολαία είναι αντιμέτωπη με τους ίδιους εχθρούς, με το ίδιο σύστημα που δολοφονεί! Είναι το ίδιο σύστημα που καταστέλλει τις ζωές μας, μας τρομοκρατεί με κάθε μέσο, εντείνει την αστυνομοκρατία, απαγορεύει τις διαδηλώσεις, χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, ενώ ταυτόχρονα μας αφήνει απροστάτευτους μπροστά στην πανδημία! Η κυβέρνηση δε σταματά να στοχοποιεί και να συκοφαντεί τη νεολαία “πως είναι δήθεν υπεύθυνη για τη διασπορά του ιού”, για να συγκαλύψει την κρατική ευθύνη για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Την κλείνει σπίτια της, την τρομοκρατεί, τη θέλει αποξενωμένη, να εξοντώνεται καθημερινά μπροστά από έναν υπολογιστή για να ανταπεξέλθει στην υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση, την ίδια ώρα που πολλές οικογένειες ζουν σε συνθήκες φτώχειας, με γονείς χωρίς δουλειά.

 

    Φοβούνται τους Δεκέμβρηδες της γενιάς μας και για αυτό προσπαθούν με κάθε μέσο να κάνουν τη νεολαία να σκύψει το κεφάλι. Για αυτό και χτύπησαν βίαια τους αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ανοίξουν τις καταλήψεις μας και έπνιξαν στα χημικά τις διαδηλώσεις μας. Εξάλλου είμαστε εμείς αυτοί που θα αποτελούμε τους αυριανούς απλήρωτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα που αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης έχει ανάγκη. Αυτός είναι και ο στόχος όλων των βάρβαρων ταξικών φραγμών που μας ετοιμάζουν στην εκπαίδευση είτε μέσα από το νόμο Κεραμέως είτε μέσα από το νέο νομοσχέδιο για την Επαγγγελματική Εκπαίδευση. Για αυτό και θέλουν να συνηθίσουμε στην πειθάρχηση και στην καταστολή, για να αποδεχτούμε αυτό το μαύρο μέλλον της εκμετάλλευσης!

    Το Δεκέμβρη του 2008 η νεολαία απέδειξε πως δεν τρομοκρατείται ούτε σκύβει το κεφάλι, αλλά μπορεί να παρασύρει και όλο το λαό στον αγώνα της! Τη δυναμική αυτή της νεολαίας τρέμουν! Για αυτό και πρέπει να μας βρουν μπροστά τους! Δε θα τους περάσει η όλη εκστρατεία τρομοκρατίας της νεολαίας για να μην κατέβει στους δρόμους! Όπως και στις 17 Νοέμβρη πρέπει να σπάσουμε την απαγόρευση, να βγούμε στους δρόμους τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και βροντοφωνάζοντας για τα δικαιώματα μας σε σπουδές- δουλειά- ελευθερίες!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου