Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης για την καταστολή που δέχτηκε η πορεία στις 9/7

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης για την καταστολή που δέχτηκε η πορεία στις 9/7

 Καταγγελουμε  την άγρια καταστολή που δέχτηκε η διαδήλωση χιλιάδων διαδηλωτών την Πέμπτη 9/7 στο κέντρο της Αθήνας από τις δυνάμεις καταστολής. Οι χιλιάδες λαού και νεολαίας που βγήκαν στο δρόμο για να καταγγειλλουν την προσπάθεια περιστολής του δικαιώματος στη διαδήλωση,  ένιωσαν από πρώτο χέρι τι εννοεί η κυβέρνηση όταν λέει ‘’εκσυγχρονισμος’’ του πλαισίου διεξαγωγής των διαδηλώσεων. Σημαίνει ακόμη πιο άγρια καταστολή, ακόμη πιο άγρια τρομοκρατία απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

 

Συγκεκριμένα, όταν η πορεία, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έφτασε στο Σύνταγμα, τα ΜΑΤ "την έπεσαν" ξεδιάντροπα στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, αφήνοντας κόσμο με σπασμένα κεφάλια και χέρια και κάνοντας δεκάδες προσαγωγές. Στα Προπύλαια η ομάδα ΔΈΛΤΑ με μηχανές επιτέθηκε στο μπλοκ των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ που είχε καταφέρει να ανασυγκροτηθεί. Η δολοφονική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που είχε ως στόχο να διαλύσει τη διαδήλωση, έστειλε πολλούς συναγωνιστές μας στο νοσοκομείο.

 

Αυτο το χουντικής έμπνευσης και εφαρμογής Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που στόχο έχει την φίμωση του λαού και την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος μας να αγωνιζόμαστε δε θα περάσει! Δεν τρομοκρατουμαστε ούτε φοβόμαστε. Με τους αγώνες μας θα βάλουμε φραγμο στην εφαρμογή του! Στο δρόμο θα σπάσουμε την τρομοκρατία και την καταστολή.


ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΨΟ!

ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ,

ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ,

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.

 


·        Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

           ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


      AΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

 Η επίθεση στο μπλοκ των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ στα Προπύλαια απο το https://thepressproject.gr/

Επιθεση στο μπλοκ των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ στην Πανεπιστημίου απο το https://video.omniatv.com/videos/watch/f18c7eca-d5fd-4c1e-adc9-2378cdf4e9ae

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου