Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης για τις προσαγωγές συμμαθητών μας στην Αγία Βαρβάρα


Το βράδυ της Τετάρτης 12/2 χωρίς καμία απολύτως αιτία προσήχθησαν από την αστυνομία έξι συμμαθητές μας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Έσπειραν κλίμα τρομοκρατίας και φέρθηκαν σαν να είναι οι χειρότεροι εγκληματίες σε παιδιά μόλις 14-16 ετών! Τους πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα, απαίτησαν την κατάθεση τους και δεν τους άφηναν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους για αρκετή ώρα! Η πρόφαση για όλα αυτά ήταν ο δήθεν “βανδαλισμός” επειδή ένα από τα παιδιά έγραφε συνθήματα με μαρκαδόρο σε μια παιδική χαρά σε πλατεία της περιοχής! Ανάμεσα στα παιδιά που προσήχθησαν ήταν και μια μαθήτρια που μόλις επέστρεφε σπίτι της μετά το φροντιστήριο. Οι προσαγωγές έγιναν ύστερα από καταγγελία του δημάρχου της περιοχής.
Αυτή η τρομοκατική ενέργεια από την πλευρά της αστυνομίας δεν είναι τυχαία! Τα περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκατίας στη νεολαία συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Την ίδια τρομοκρατία και καταστολή βιώνουμε στις διαδηλώσεις μας, στις καταλήψεις μας, σε κάθε προσπάθεια να σηκώσουμε κεφάλι! Πρόσφατο είναι επίσης και το περιστατικό όπου ο δήμαρχος Πικερμίου επιτέθηκε σε μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους και προσπάθησε βίαια να ανοίξει την κατάληψη. Πολλά είναι επίσης τα παραδείγματα συμμαθητών μας που είναι αντιμέτωποι με μαθητοδικεία για την αγωνιστική τους δράση και τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις στα σχολεία.
Γιατί μας τρομοκρατουν; Γιατί τους τρομάζουν οι αντιστάσεις της γενιάς μας. Θέλουν τη γενιά μας υποταγμένη και πειθαρχημένη, με ξεριζωμένα όλα τα δικαιώματα. Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να τσακίσει όλα τα δικαιώματα της νεολαίας, εφαρμόζει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, επιβάλλει και για εμάς τους μαθητές τα πιο ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση.
Σε αυτή την τρομοκρατία με τους αγώνες μας να δείξουμε ότι δεν υποτασσόμαστε! Απέναντι σε τέτοια κρούσματα τρομοκρατιας και καταστολής η μόνη απάντηση είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας! Όταν τo σύστημα μας δείχνει τα δόντια του, εμείς δε θα υποκύπτουμε, θα πεισμώνουμε περισσότερο στην κατεύθυνση του αγώνα.
Η Μαθητική Αντίσταση καταγγέλει αυτό το περιστατικό ωμής τρομοκρατίας απέναντι στους συμμαθητές μας. Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας να απαντήσουμε με καταλήψεις και κινητοποιήσεις απέναντι στην τρομοκρατία, αλλά και να διεκδικήσουμε να ανατραπούν τα μέτρα Κεραμέως, που εδραιώνουν τη χειρότερη επίθεση στα δικαιώματα των μαθητών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου