Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Θέλουν η γενιά μας να ζει χωρίς δικαιώματα και με τσακισμένα όνειρα, ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


Συμμμαθητή -τρια,

Η κυβέρνηση και το υπουργείο συνεχίζουν και απλώνουν την επίθεση στα δικαιώματα και στις ζωές μας.

Όχι στη διάταξη για την εξίσωση των πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων με τα πτυχία των δημόσιων ΑΕΙ!

Το πρόσφατο νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η υπουργός και ψηφίστηκε στη Βουλή εμπεριείχε και τη λεγόμενη “εξίσωση των πτυχίων”. Στόχος της συγκεκριμένης διάταξης είναι να χτυπήσει τα επαγγελματικά δικαιώματα  της νεολαίας. Προωθούν έτσι το “δια βίου” κυνήγι χαρτιών και το συνεχή ανταγωνισμό. Θέλουν μια νεολαία πολυδιασπασμένη, χωρίς δικαιώματα.

Όχι στα νέα μέτρα που ετοιμάζει το υπουργείο για εμάς τους μαθητές!

Την ίδια στιγμή οι εξαγγελίες της υπουργού μιλάνε για βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 10, ή και μεγαλύτερη που θα προσδιορίζεται από κάθε τμήμα σαν ελάχιστη βάση εισαγωγής.Θα επαναφέρουν το εξεταστικό-σφαγείο της τράπεζας θεμάτων για όλες τις τάξεις του λυκείου και θα θεσπίσουν το Εθνικό Απολυτήριο! Το Εθνικό Απολυτήριο θα διαμορφώνεται από τη βαθμολογία όλων των τάξεων του Λυκείου και από διάφορά project και εθελοντικές εργασίες με βάση τον ¨ατομικό φάκελο μαθητή¨ και θα καθορίζει ένα κομμάτι του ¨τελικού βαθμού πρόσβασης¨!

Προωθούν και την   αξιολόγηση των καθηγητών και της σχολικής μονάδας. Στοχεύουν στο να μεταφέρουν τα έξοδα του σχολείου στους δήμους και από εκεί στους γονείς μας! Αυτό σημαίνει και νέες συγχωνεύσεις σχολείων, νέες απολύσεις και χειραγώγηση των καθηγητών, αλλά και επιπλέον άγχος και δυσκολίες για εμάς.

Μας προετοιμάζουν για σύγχρονους δούλους, για μια γενιά δίχως δικαιώματα!

Στόχος αυτών των μέτρων είναι να φτιάξουν ένα Λύκειο- εξεταστικό κάτεργο, απρόσιτο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Γιατί τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, όπως και αυτό για την κατάργηση της ασφάλισης, της περίθαλψης και της αξιοπρεπούς σύνταξης που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες, έχουν  ως στόχο να φτιάξουν ένα μέλλον ανεργίας και άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης για τη γενιά μας.

Η γενιά μας δε θα γίνει κρέας για τα κανόνια τους! Η νεολαία να αντισταθεί στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό και στο φασισμό!

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες όπου μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο,! Την ίδια στιγμή που οι ανταγωνισμοί των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) μυρίζουν μπαρούτι, μπλέκουν τη χώρα σε σοβαρούς πολεμικούς κινδύνους.
 Για να προωθήσουν τα παραπάνω χωρίς αντιδράσεις προωθούν μια πολιτική φασιστικοποίησης και καταστολής των αντιστάσεων μας.  Γι’ αυτό σπέρνουν τον εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο.

Μόνη διέξοδος η οργανωμένη Αντίσταση και ο Αγώνας της νεολαίας!

Μοναδικό φραγμό σε αυτή την επίθεση μπορούν να βάλουν οι μαζικοί και οργανωμένοι αγώνες του λαού και της νεολαίας σε μια κατεύθυνση σύγκρουσης και αναμέτρησης με την κυρίαρχη πολιτική. Κάθε σχολείο πρέπει να γίνει εστία αντίστασης και διεκδίκησης στην προσπάθεια μας να οργανώσουμε την πάλη μας. Να διεκδικήσουμε συνελεύσεις. Να κάνουμε καταλήψεις. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να κατεβούμε μαζικά στους δρόμους ξανά και ξανά. Να αναζητήσουμε τους συμμάχους μας στα υπόλοιπα κομμάτια του λαού και της νεολαίας. Στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους και τους γονείς μας. Στους πρόσφυγες, στους μετανάστες και τους γειτονικούς λαούς. Πρέπει και μπορούμε να φτιάξουμε μαθητικό κίνημα που θα διεκδικεί:


  • Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους.


  • Να μην περάσουν τα μέτρα Κεραμέως!
  • Όχι στο νέο Λύκειο εξεταστικό κάτεργο!
  • Κάτω οι ταξικοί φραγμοί και η εντατικοποίηση!


  • Ειρήνη και φιλία των λαών!

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου