Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Οι καταλήψεις είναι μέσα πάλης των αγωνιστών!Δεν τις χαρίζουμε στα μαύρα σχέδια των φασιστών!


Οι μαθητές έχουν βρεθεί στους δρόμους και έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις το τελευταίο διάστημα ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Την ίδια στιγμή φασίστες προσπαθούν να παρέμβουν στα σχολεία και καλούν σε καταλήψεις για το λεγόμενο “Μακεδονικό Ζήτημα”, και για σκοπούς αντίθετους και εχθρικούς προς το κίνημα.

Καλλιεργούν το μίσος και τον εθνικισμό! Τάσσονται με τους άδικους για τους λαούς πολέμους!

Πίσω από τις συζητήσεις για το λεγόμενο “Μακεδονικό Ζήτημα” και για το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας Π.Γ.Δ.Μ. κρύβονται οι διαθέσεις των ΗΠΑ να ελέγξουν τις χώρες των δυο λαών που ζούν για χρόνια ειρηνικά, χωρίς να τους εμποδίζουν τα ονόματα. Η όλη προσπάθεια ανακίνησης στοχεύει στο να διχάσει τους λαούς με εθνικιστικές διεκδικήσεις που πυροδοτούν οι ιμπεριαλιστές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά τις εντολές των ιμπεριαλιστών και επιβάλλει στο λαό φτώχεια και βάρβαρα μέτρα. Υπηρετεί και τα πολεμικά τους σχέδια στην περιοχή και δε διστάζει να μας προορίσει για κρέας στα κανόνια τους. Στην κατεύθυνση αυτή προσπαθούν να καλλιεργήσει μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς (Π.Γ.Δ.Μ., Αλβανίας, Τουρκίας) για να αποπροσανατολίσουν τον λαό. Οι φασίστες, που ξεκάθαρα ξεπλένει με τις κινήσεις της η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, προσπαθούν να καλλιεργήσουν το μίσος και τον εθνικισμό. Αναλαμβάνουν τον πιο μαύρο ρόλο για το σύστημα.
Απέναντι σε αυτές τις μαύρες φασιστικές εφεδρείες του συστήματος πρέπει να αντισταθούμε! Ο λαός μας και οι λαοί αυτών των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! Έχουμε τους ίδιους εχθρούς! Όλη αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο χωρών αφορά ακριβώς αυτούς τους εχθρούς του λαού, τις κυρίαρχες δυνάμεις του τόπου και τους ιμπεριαλιστές φονιάδες!

Οι καταλήψεις ως μέσο πάλης και αντίστασης της νεολαίας!

Οι καταλήψεις ήταν ανέκαθεν μέσο πάλης του μαθητικού κινήματος και της αγωνιζόμενης νεολαίας. Συγκεκριμένα οι καταλήψεις της νεολαίας:
  • Συνδέονται με τους αγώνες μαθητών και φοιτητών για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που θέλουν να επιβάλλουν τους χειρότερους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Το 1990-1991 οι μαθητές αντιστάθηκαν με καταλήψεις στο νόμο Κοντογιαννόπουλου που επέβαλλε εξετάσεις από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, σκληρά πειθαρχικά μέτρα για τους μαθητές, κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος, δωρεάν σίτισης, στεγασης για τους φοιτητές. Το 1998-1999 οι μαθητές αγωνίστηκαν στο πλευρό των καθηγητών και έκαναν καταλήψεις ενάντια στο νόμο Αρσένη, που επέβαλλε σκληρά εξεταστικά μέτρα στα σχολεία. Το 2006-2007 η νεολαία με καταλήψεις αντιστάθηκε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην αμφισβήτηση του λαϊκού δικαιώματος στις σπουδές.
  • Συνδέονται με τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην τρομοκρατία, στην κρατική καταστολή, στον φασισμό, για τη διεκδίκηση των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. ΤΟ 1991 η νεολαία προχώρησε σε καταλήψεις για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από φασίστες τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ. Το 2008 ξεσηκώθηκε στην κρατική δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της αστυνομίας. Η νεολαία όμοια ξεσηκώθηκε και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 από φασίστες της Χρυσής Αυγής.
  • Συνδέονται με τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο. Τ ο 1999 η νεολαία αντιστάθηκε στην Αμερικανονατοϊκό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και το 2003 συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στην επέμβαση των Αμερικάνων στο Ιρακ.
  • Συνδέονται και ιστορικά με τους αγώνες της νεολαίας και τις καταλήψεις του 1973 ενάντια στην Αμερικανοστήριχτη χούντα και την αντιιμπεριαστική πάλη του λαού.

Να τσακίσουμε το φασισμό και το μίσος! Δεν χαρίζουμε τα όπλα μας στους εχθρούς του κινήματος!


Οι καταλήψεις λοιπόν είναι μέσο πάλης των αγωνιστών και αυτών που αμφισβητούν με την αντίσταση τους αυτό το άδικο, σάπιο σύστημα της καταπίεσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Οι ίδιοι οι εχθροί του κινήματος καπηλεύονται τώρα τα μέσα πάλης του ίδιου του κινήματος! Δε θα το επιτρέψουμε! Δε θα επιτρέψουμε να σφετερίζονται τα μέσα πάλης μας αυτοί που κηρύττουν το μίσος απέναντι στους λαούς των γειτονικών χωρών! Δεν τα χαρίζουμε σε αυτούς που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, στους φασίστες! Σε αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν την οργή μας από τους καταπιεστές στους καταπιεσμένους, κατατρεγμένους από τους πολέμους, μετανάστες.
Απέναντι στο μίσος, στον εθνικισμό και στο φασισμό, εμείς προβάλλουμε τη συλλογική και οργανωμένη αντίσταση της νεολαίας. Είναι ο μόνος δρόμος για να συντρίψουμε αυτούς τους εχθρούς του κινήματος και να υπερασπιστούμε τα δίκια μας!

  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!
  • Όχι στον πόλεμο! Ναι στην φιλία των λαών!
  • Αγώνας της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον πόλεμο και στον φασισμό!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου