Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Στο δρόμο του Πολυτεχνείου! Δε θα γίνουμε η γενιά της υποταγής, να γίνουμε η γενιά των νικηφόρων εξεγέρσεων!


Συμμαθητή, Συμμαθήτρια,
Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια ακόμα γιορτή, όπως θέλουν σε εμάς τους μαθητές κάθε χρόνο να μας την παρουσιάζουν στα σχολεία! Η ιστορία του Πολυτεχνείου γράφτηκε με τους αγώνες και τις ηρωικές θυσίες του λαού και της νεολαίας. Το Πολυτεχνείο λοιπόν αποτελεί τη μαζική αντίσταση του λαού απέναντι στην τότε φασιστική χούντα, την οποία έφερε και στήριξε ξεκάθαρα ο ιμπεριαλισμός στη χώρα μας. Εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές ξεσηκώθηκαν, ξεχύθηκαν στους δρόμους, έχτισαν ένα μεγαλειώδες κίνημα, το οποίο αμφισβητούσε το σάπιο και απάνθρωπο σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Βροντοφώναζαν “ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ” απέναντι στους ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών, αλλά και για τα δίκια του λαού αυτού του τόπου φώναζαν γιαΛαοκρατία-Ανεξαρτησία”, “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”.


Η νεολαία να αντισταθεί στον ιμπεριαλισμό, στον πόλεμο, στον φασισμό και στον εθνικισμό!
45 χρόνια μετά και τα δίκαια αυτά αιτήματα παραμένουν ανεκπλήρωτα. Οι ίδιοι εχθροί του λαού χτυπούν ανελέητα τα δικαιώματα μας και ορίζουν για τη νεολαία ένα μέλλον καταπίεσης, φτώχιας και ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η κυβέρνηση-ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. υπηρετεί κατά γράμμα τις ορέξεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστων φονιάδων. Ακόμα χειρότερα υπογράφει αιματηρές συμφωνίες, δίνει τα εδάφη της χώρας για το χτίσιμο ΝΑΤΟικών βάσεων, ξεπουλά γή και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, για να μπορούν αυτοί να κάνουν τις αιματηρές τους εφόδους στις γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να θολώσουν το λαό και τη νεολαία με εθνικισμό απέναντι στους γειτονικούς λαούς, ενώ ξεπλένουν τους φασίστες δολοφόνους και τους αφήνουν να δρουν ανενόχλητα.

Μας στερούν δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων, πρέπει να αντισταθούμε!
Καταδικάζουν το λαό και την εργατιά στη φτώχια και στην εκμετάλλευση με συνεχή μνημόνια και αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα. Του παίρνουν και σήμερα το ψωμί, κλέβουν δίχως έλεος τον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των γονιών μας, τους αναγκάζουν να πληρώνουν δυσβάστακτους φόρους και οδηγούν τις οικογένειες μας στη φτώχια. Για ακόμα χειρότερη εκμετάλλευση προορίζουν εμάς τους νέους. Μας θέλουν φθηνούς, μαύρους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς να μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στην εργοδοσία.

Μας στερούν το λαϊκό δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους!
Χτίζουν την εκπαίδευση ώστε να μας προετοιμάσουν για αυτό το εργατικό δυναμικό της εκμετάλλευσης, για νεολαίους- αυριανούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και φωνή! Εισάγουν ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και χτίζουν το σχολείο των λίγων και εκλεκτών! Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό σφαγείο, όπου και οι εξετάσεις του Απολυτηρίου γίνονται δύσκολες. Κάνει την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πιο δύσκολη με μειωμένη δυνατότητα επιλογών σχολών και πιο δύσκολες Πανελλήνιες. Ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ταξική διαφοροποίηση στους κόλπους των μαθητών μέσα από το διαχωρισμό σε σχολές “υψηλού” και “χαμηλού” επιπέδου, αφού όλοι οι συμμαθητές μας από φτωχιές- λαϊκές οικογένειες θα αναγκάζονται να επιλέγουν τη δεύτερη κατηγορία σχολών. Το σχολείο γίνεται πιο ταξικό, ώστε τα παιδιά από εργατικές λαϊκές οικογένειες να οδηγούνται μακριά από το πτυχίο και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μακριά ακόμα και από το Απολυτήριο, να ωθούνται σε πολλές περιπτώσεις στη μαύρη παιδική απλήρωτη εργασία, όπως είναι η μαθητεία.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι γιορτή! Με αντίσταση και πάλη τιμάμε το Πολυτεχνείο!
Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση της νεολαίας δεν τιμάται λοιπόν με τις σχολικές γιορτές, ούτε με τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυα αυτών που ανέλλαβαν το ίδιο δολοφονικό σύστημα. Τιμάται μόνο από τους αγώνες και την αντίσταση του λαού και της νεολαίας. Ο μόνος δρόμος για να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του είναι να βαδίσουμε στο δρόμο που ιστορικά άνοιξε. Είναι ο μόνος νικηφόρος δρόμος που ο λαός και η νεολαία μπορούν να παλεύουν τα δίκια τους, ο δρόμος της ανυποχώρητης αντίστασης. Η νεολαία έχει δείξει πως όταν οργανώνεται και αντιστέκεται μπορεί να γίνει αιχμηρό αγκάθι για το σύστημα, μπορεί να πυροδοτήσει μαζικούς αγώνες. Οι μαθητές λοιπόν οφείλουν να κάνουν πράξη τα διδάγματα αυτά του Πολυτεχνείου, να οργανωθούν, με όπλο τα συλλογικά μαθητικά τους οργανα να χτίσουν τις αντιστάσεις τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου