Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Κάλεσμα της Μαθητικής Aντίστασης για την Πρωτομαγιά


ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

H 1η Μαϊου είναι η ημέρα των εργατών! Είναι ημέρα απεργίας και όχι γιορτή! Είναι ημέρα εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο, η οποία αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στην ιστορία. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι εξίσου σημαντική! Βρισκόμαστε και σήμερα αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον πόλεμο. Έχουμε απέναντι μας τους ίδιους εχθρούς που είχαν οι εργάτες του Σικάγου, το ίδιο το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα! Απέναντι στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο πρέπει οι λαοί να διαδηλώσουν! Πρέπει να υψώσουν τη γροθιά τους απέναντι στον πόλεμο, να προβάλλουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη και να καταγγείλουν τον ιμπεριαλισμό!
Η κόκκινη Πρωτομαγιά αποτελεί φάρο για όλους τους νέους που αντιστέκονται, για όλους εμάς τους μαθητές, που τα όνειρα μας δε χωρούν σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα! Να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες της εργατιάς με τους αγώνες μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

Η Μαθητική Αντίσταση θα συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στην Αθήνα στις 10.30 στην Ομόνοια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου