Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Όχι στο Νέο Λύκειο - εξεταστικό κάτεργο! Καμία συγχώνευση σχολείου! ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ!

Ο υπουργός νομίζει ότι αν βαφτίσει τις πανελλαδικές «Κεντρικά Οργανωμένες Εξετάσεις», θα κρύψει από τα μάτια των συμμαθητών και των γονιών μας αυτά που σχεδιάζει. Το «νέο Λύκειο», και ειδικότερα η Γ’ Λυκείου, ετοιμάζονται να γίνουν ακόμη χειρότερο εξεταστικό κάτεργο από ότι ήδη είναι. Με νέες πανελλαδικές (Κεντρικά Οργανωμένες Εξετάσεις) 2 φορές το χρόνο: Ιανουάριο και Ιούνιο. Με διπλό μόχθο και άγχος, διπλά εμπόδια προς το πανεπιστήμιο και πολλαπλάσια έξοδα για τους γονείς. Αυτά τα μέτρα θα κλείσουν την πόρτα των σπουδών σε χιλιάδες μαθητές και ιδιαίτερα των πιο φτωχών οικογενειών. Ορίστε η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια. Για να μην κρίνει μια εξέταση τη ζωή μας (λένε), ετοιμάζονται να τις κάνουν …δύο!

Την ίδια στιγμή, έχουμε κι άλλα κλεισίματα σχολείων, κι άλλες συγχωνεύσεις. Με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή τον Ιανουάριο (2018) θα εξαφανιστούν πάλι δεκάδες σχολικές μονάδες από το χάρτη την ώρα που ασφυκτιούμε στις αίθουσες και υπάρχουν περιοχές της χώρας χωρίς σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί γίνονται «λάστιχο»: να δουλεύουν υποχρεωτικά 30ωρο για να καλύπτουν όλες τις τρύπες που δημιουργούνται από το γεγονός ότι δε γίνονται προσλήψεις. Όσα βλέπουμε στην εκπαίδευση είναι κομμάτι της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπάει τους εργαζόμενους ή άνεργους γονείς μας, απαγορεύει τις απεργίες, κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, κόβει συντάξεις και μειώνει μισθούς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ υπηρετούν ένα σύστημα που δε μας υπόσχεται τίποτα, παρά ένα μαύρο μέλλον. Στόχος τους είναι να αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματα από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Στην παιδεία θέλουν να μειώσουν τους εισακτέους και τους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου και του Πανεπιστημίου και να δημιουργήσουν αφόρητες συνθήκες σπουδών. Για να αποκλείσουν περισσότερα παιδιά από φτωχές οικογένειες, να μας πείσουν ότι μας αξίζει μια θέση στην …ανεργία, να μας μάθουν να σκύβουμε το κεφάλι. Εμείς απαντάμε ότι ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξεταστικά και οικονομικά εμπόδια που μας φράζουν το δρόμο!
Μόνο οργανωμένοι αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν. Μέσα από συνελεύσεις σε κάθε σχολείο, καταλήψεις και διαδηλώσεις στο δρόμο. Να μην περάσει το Νέο Λύκειο – εξεταστικό κάτεργο! Καμία συγχώνευση σχολείου! Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς! Κάτω ο Νόμος Γαβρόγλου!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου