Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Να πιάσουμε το νήμα του Δεκέμβρη! Εμπρός για τις νικηφόρες εξεγέρσεις της γενιάς μας!

Πριν 9 χρόνια η σφαίρα του ειδικού φρουρού χτύπησε έναν από εμάς, έναν 15χρονο μαθητή, και στέρησε τη ζωή του. Ήταν άλλη μια κρατική δολοφονία, όπου το σύστημα για άλλη μια φορά προσπάθησε με αίμα να  προκαλέσει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στη νεολαία. Σκοπός τους ήταν η νεολαία να μη σηκώνει κεφάλι, να μη βγαινει στο δρόμο και διεκδικεί.  Φάνηκε πως η αστυνομία εξασκεί άμεσα τη δολοφονική πολιτική του συστήματος, που μαζί με τα «παπαγαλάκια» του, τους δημοσιογράφους  προσπαθούσαν να καλύψουν αισχρά το γεγονός. Η νεολαία όμως απάντησε μαχητικά, δε λύγισε απέναντι στην καταστολή και στην τρομοκρατία και βγήκε στους δρόμους μαζικά.


Και σήμερα η νεολαία αντιμέτωπη με το σύστημα  που δολοφόνησε τον Αλέξη!
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. φαίνεται και σήμερα να ακολουθεί την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση του τότε, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Έτσι προσπαθεί να περάσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, με το λαό και τη νεολαία στη γωνία. Χτυπούν τους αγώνες του λαού, τρομοκρατούν και καταστέλλουν τις διαδηλώσεις και στοχοποιούν αγωνιστές. Καταδιώκουν πολιτικούς πρόσφυγες, τους τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και στέλνουν στη φυλακή αθώους-«εξίλαστηρια θύματα» (όπως στην περίπτωση της Ηριάννας). Ενώ βγάζουν έξω από τη φυλακή το δολοφόνο του Αλέξη και αναβαθμίζουν με κάθε μέσο την πολιτική της φασιστικοποίησης. Την ίδια στιγμή που οι φασίστες δρούν ανενόχλητα και αποτελούν τη μαύρη εφεδρεία του συστήματος.
Η μαθητική νεολαία δέχεται καθημερινά την επίθεση του συστήματος και όταν αντιστέκεται βρίσκει απέναντι της την τρομοκρατία. Ήδη είναι σε εξέλιξη μαθητοδικεία εις βάρος συμμαθητών μας, ενώ στις καταλήψεις βρίσκουμε απέναντι μας την αστυνομία και τους εισαγγελείς. Ταυτόχρονα η αστυνομία από την αρχή της χρονιάς κάνει περιπολίες έξω από τα σχολεία μας. Και όλα αυτά για να μη σηκώσουμε κεφάλι, για να μην αντισταθούμε απέναντι στην επίθεση!

Η οργή μας τους φοβίζει ακόμα! Να βρει διέξοδο στην οργανωμένη αντίσταση!
Φοβούνται την οργή μας και για αυτό χτυπούν και τρομοκρατούν τη νεολαία. Φοβούνται άλλο ένα Δεκέμβρη, όπου ο λαός και νεολαία θα βγουν μαζικά στους δρόμους να αντισταθουν! Αυτό το φόβο τους πρέπει να κάνουμε πραγματικότητα!
Απέναντι σε αυτό το σύστημα της φτώχιας, των πολέμων και της εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη διέξοδος από τη μαζική και οργανωμένη αντίσταση του λαού και της νεολαίας. Αν κάτι πρέπει να διδαχτούμε από το Δεκέμβρη είναι επίσης ότι για να είναι η οργή μας  νικηφόρα δεν πρέπει να βρει διεξόδους εκτόνωσης, αλλά διεξόδο στην οργανωμένη και συλλογική αντίσταση. Ως μαθητές οργανωμένα και συλλογικά, με αιτήματα να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στο σύστημα που δολοφόνησε τον Αλέξη. Στους νικηφόρους αγώνες του σήμερα θα τον τιμήσουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου