Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συμμαθητή-τρια,
Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με τεράστια κενά σε καθηγητές και υλικά, με νέες συγχωνεύσεις-κλεισίματα σχολείων, καθώς και με μία σειρά κατηργημένες ειδικότητες σε ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, η τσάμπα εργασία (μέσω της μαθητείας) και η εντατικοποίηση χτυπάνε κόκκινο μέσα από τις καθημερινές αξιολογήσεις, τα φροντιστήρια και το άγχος που έχουν επιβάλλει. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς παρεμβαίνουν άμεσα στην καθημερινότητα και στο χώρο των σχολείων μας, είτε σε καταλήψεις, είτε «προληπτικά» (βλ. μοίρασμα «ενημερωτικών» φυλλαδίων από αστυνομικούς και την απόφαση για «σύμβουλο» της αστυνομίας μέσα στα σχολεία) για να επιβάλλουν πως όποια μορφή αντίδρασης θα χτυπηθεί πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

Να μην περάσουν τα σχέδια Γαβρόγλου στην εκπαίδευση! Μετατρέπουν τα σχολεία μας σε εξεταστικά κάτεργα!
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει, δια στόματος Γαβρόγλου, νέο νομοσχέδιο για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως είναι φυσιολογικό έχει προκαλέσει τεράστια ανασφάλεια σε όλους τους μαθητές. Σκοπεύει να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ολοκλήρωση του σχολείου και την είσοδο στην τριτοβάθμια, μέσα από πολλαπλές  «αξιολογήσεις», διπλές και τριπλές πανελλήνιες, τη δημιουργία ατομικού φακέλου (portfolio) για κάθε μαθητη.

Χτυπούν τα δικαιώματα όλου του λαού! Ετοιμάζουν και για εμάς ένα πιο ταξικό σχολείο!
Αυτή η κατάσταση είναι η άλλη όψη της μνημονιακής πολιτικής που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιάς πολιτικής που οδηγεί τους καθηγητές μας στην ανεργία, που τους «αξιολογεί» για να τους πειθαρχήσει και να τους χρησιμοποιήσει και απέναντί μας, αν χρειαστεί. Που οδηγεί τους φοιτητές εκτός πανεπιστημίων, λόγω των ασφυκτικών όρων σπουδών που έχουν επιβάλλει. Και τους γονείς μας, μέσα από αντιλαϊκά μέτρα και τη (φορο)ληστεία, στην ανέχεια και την απελπισία. Που καταστέλλει και στέλνει στα δικαστήρια όποιον τολμήσει να αγωνιστεί, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα στοιχείο, όπως με την Ηριάνα και τον Περικλή.
Όσα ψέματα και αν λένε, η πραγματικότητα είναι πως ετοιμάζουν ένα «νέο», ακόμα πιο ταξικό και ξένο προς τις ανάγκες μας σχολείο. Ένα σχολείο που θα μας προετοιμάζει για «σύχρονους δούλους», για την αγορά ανεργίας και τα εργασιακά «κάτεργα» που θέλουν να επιβάλλουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη, κατά τη συνάντησή του με τα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη, ο πρωθυπουργός έταξε νέες βάσεις και πολεμικά εξοπλιστικά για το δολοφονικό ΝΑΤΟ, περαιτέρω βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τους ξένους ιμπεριαλιστές και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες!

Μοναδικό φραγμό σε αυτήν την επίθεση μπορεί να βάλει η οργάνωση και η πάλη του λαού μας. Σαν μαθητές, πρέπει να πάρουμε θέση σε αυτή τη μάχη. Να οικοδομήσουμε ένα μαθητικό κίνημα της εποχής μας, ικανό να σταθεί και να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στη λαϊκή πάλη. Ικανό να απαντήσει στα προβλήματα, τις ανάγκες και τα όνειρα της γενιάς μας. Ένα τέτοιο κίνημα δε θα οικοδομηθεί ούτε με πορείες-«τουφεκιές» (μια φορά το χρόνο και χωρίς αιτήματα), όπως αυτές που προωθεί η ΚΝΕ, ούτε μέσα από τα αδιέξοδα και την έλλειψη οργάνωσης του αναρχοαυτόνομου χώρου. Για αυτό, ως Μαθητική Αντίσταση, καλούμε κάθε μαθητή σε κάθε σχολείο, να απαιτήσουμε συνελεύσεις, να κάνουμε καταλήψεις, να αναδείξουμε αιτήματα και να κινηθούμε σε κατεύθυνση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας μέσα από μαζικούς αγώνες. Γιατί τα δικαιώματά μας δε χαρίζονται, αλλά κατακτιούνται μέσα από αντίσταση και  διεκδίκηση.
ü  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ü  ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ü  ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ü  ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ü  ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ü  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΣ
ü  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ - ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου