Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


       ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΦΡΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Ακόμα δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα σχολεία και ήδη η αστυνομία, με εντολή της κυβέρνησης φυσικά, παίρνει τα μέτρα της εναντίον μας. Με έκπληξη είδαμε έξω από τα σχολεία μας περιπολικά να κάνουν συνεχώς βόλτες. Με μεγάλη οργή διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο «Μέτρα προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων εφαρμόζονται από τη νέα σχολική περίοδο» (7/9/17)
Μιλάνε για συχνές περιπολίες έξω από τα προαύλια και συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων «για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν μέσα στους σχολικούς χώρους». Με λίγα λόγια, φοβούνται τις αντιδράσεις μας μπροστά στις αλλαγές που φέρνει στα σχολεία η κυβέρνηση. Ανησυχούν για αγώνες και καταλήψεις. Κυβέρνηση και ΕΕ τρέμουν ότι εμείς οι μαθητές θα ξεσηκωθούμε απέναντι στο «νέο σχολείο» που μας ετοιμάζουν. Μας θέλουν σκυφτούς και φοβισμένους, αλλά δε θα τους κάνουμε τη χάρη! 

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ!

Φοβούνται για αντιδράσεις γιατί ψάχνουν μανιωδώς τρόπους να μειώσουν τους μαθητές που ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της εκπαίδευσης. Μας προορίζουν για τη «χαμένη γενιά» των άνεργων και αναλώσιμων εργαζόμενων. Αυτό το «νέο Λύκειο» θέλει να πετάξει έξω όσους ανήκουμε σε φτωχές οικογένειες και να μας κόψει κάθε ελπίδα. Δεν πιάνει το παραμύθι τους ότι είναι «για το καλό μας» κι ότι θα πάρουμε λέει «πιο πολλές γνώσεις». Πόσες φορές άλλαξε το σύστημα εξετάσεων μέσα σε 2 χρόνια; Πόσα ψέματα ακούσαμε ότι τάχα θα καταργήσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις; Αντί για αυτό, τόλμησε το υπουργείο να μιλήσει για διπλές πανελλαδικές στην 3η λυκείου(!). Ούτε γι’ αστείο. Ας λένε τάχα ότι θα μετρήσει «θετικά», ούτε να το σκέφτονται να μετατρέψουν την τελευταία χρονιά σε διπλό εφιάλτη για εμάς και τους γονείς μας που τους έχουν ήδη «ρουφήξει το αίμα».
Συμμαθητή, συμμαθήτρια, να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σε όσα μας ετοιμάζουν. Όχι σκόρπια, αλλά οργανωμένα να κάνουμε συνελεύσεις στους χώρους των σχολείων. Να τις οργανώσουμε μέσα από τα 5μελή και τα 15μελή μας όργανα. Να πάρουμε αποφάσεις για καταλήψεις και να βγούμε σε πορείες στο δρόμο! Μόνο με αγώνες μπορούμε να τους εμποδίσουμε!
Γονείς, ακούστε τα παιδιά σας που αγωνίζονται ενάντια σε ένα αφιλόξενο σχολείο «για λίγους κι εκλεκτούς». Εσείς που επιβαρύνεστε συνέχεια με την πανάκριβη εξωσχολική εκπαίδευση που καλύπτει αυτά που έπρεπε να μας προσφέρει το σχολείο, την ίδια στιγμή που σας κόβουν μισθούς και δικαιώματα, μην τους αφήσετε να φτιάξουν ένα νέο σκληρότερο σχολείο για εμάς με χειρότερους φραγμούς και εξετάσεις. Σταθείτε στο πλευρό μας!
Εκπαιδευτικοί, εσείς που πασχίζετε κάθε μέρα σε σχολεία με τρομερές ελλείψεις και δουλεύετε με ανασφάλεια για το αύριο μπροστά στο φόβο της αξιολόγησης-απόλυσης, αγωνιστείτε για τους εαυτούς σας και για εμάς. Να μη γίνει πραγματικότητα το «νέο-σχολείο» τους!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»!
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου