Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!

Έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας να αντισταθούμε, να μη δεχτούμε το νέο, ακόμα πιο ταξικό σχολείο που εφαρμόζουν μέρα με τη μέρα. Μας θέλουν φοβισμένους, ποντάρουν στη σιωπή μας για να συνεχίζουν το έργο τους ανενόχλητοι. Μέσα στο όλο κλίμα τρομοκρατίας, με τους συμμαθητές μας αντιμέτωπους με μαθητοδικεία, φασίστες επιτίθονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Θέλουν να στρέψουν την οργή μας από τους καταπιεστές μας στους καταπιεσμένους, στα προσφυγόπουλα συμμαθητές μας. Με τους οποίους έχουμε τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους εχθρούς! Υποφέρουμε κάτω από το ίδιο σύστημα της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Το ίδιο σύστημα που οδηγεί τις οικογένειες μας ολοένα στη φτώχεια!

Ένα πιο εντατικό σχολείο για να επιβιώνουν οι λίγοι και εκλεκτοί!

Μέρα με τη μέρα συναντάμε ένα σχολείο άνισων ευκαιριών. Ένα σχολείο που πετά έξω παιδιά λαϊκών οικογενειών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν τον Μαραθώνιο των συνεχών εξετάσεων και της εντατικοποίησης. Σε αυτή την κατεύθυνση εφαρμόζονται και φέτος οι λεγόμενες «ερευνητικές εργασίες» στο Λύκειο, που μας προσθέτουν παραπάνω φόρτο και τρέξιμο, στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα μαθημάτων που έχουμε. Ο δρόμος που στρώνουν προς το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μια τρελή κούρσα εξετάσεων και εργασιών!

Πειραματίζονται με το μέλλον μας για να εφαρμόσουν τα χειρότερα σχέδια τους!

Δεν μπορούν λοιπόν να μας πείσουν σε καμία περίπτωση και οι «υποσχέσεις» του Υπουργείου για «κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων». Είμαστε σιγουροι πως όποια πρόταση τελικά θα ισχύει για την εισαγωγή μας σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι ένα ισχυρά ταξικό εμπόδιο για τους μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μπούν σε μια σχολή. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως και οι ίδιες τους οι δηλώσεις τους κατα καιρούς αποδεικνύούν πως αυτα περί «κατάργηση πανελληνίων» είναι ένα ψέμα! Αφού έχουν μιλήσει ήδη για εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων ή εξετάσεις στην αντίστοιχη σχολή για την εισαγωγή σε αυτή. Την ίδια στιγμή που οι πρυτάνεις ζητούν μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ κατα 50%! Ταυτόχρονα, καταργούν τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, όπου συμμετέχουν μαθητές που για λόγους υγείας δεν καταφέρνουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Θα αντισταθούμε!Δε θα γίνουμε συγχρονοι δούλοι τους!

Και όλα αυτα γιατι;Γιατί μας στερούν το δικαίωμα μας να μπορούμε να τελειώσουμε το σχολείο και να μπούμε σε μια σχολή της επιλογής μας; Γιατί μας θέλουν μετά το σχολείο άνεργους, υποταγμένους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα!  Το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. θεσπίζει και τη μαθητεία για τους μαθητές των ΕΠ.ΑΛ. Όσο και αν προσπαθούν να την παρουσιάζουν σαν ένα δεδομένο που πλέον ισχύει και να την κάνουν με όλα τα μέσα αποδεκτή, δεν μπορούν να κρυψουν τι είναι πραγματικά η μαθητεία. Είναι μαύρη παιδική απλήρωτη εργασία, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους!

 Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!



Πάρα τα μαύρα σχέδια που ετοιμάζουν για εμάς, τους εκπαιδευτικούς μας και τους γονείς μας, είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να νικήσουμε! Γιατί έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας απέναντι σε αυτούς που καταστρέφουν το μέλλον και τις ζωές μας! Δύναμη μας τα συλλογικά μας όργανα(τα 15μελη, 5μελή)! Όπλα μας οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις! Να βγούμε στους δρόμους να βροντοφωνάξουμε για το δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού σε δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου