Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν θα αφήσουμε να περάσει η τρομοκρατία στα σχολεία και τις ζωές μας!



Τη Δευτέρα 22/9, οι μαθητές από το 1ο και το 2ο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καισαριανής, ενώ προχωρούσαν σε κατάληψη του σχολείου τους, δέχτηκαν επίθεση από αστυνομικούς οι οποίοι κατέφθασαν με 3 περιπολικά. Ένας αστυνομικός, μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, πυροβόλησε τρεις φορές! Στη συνέχεια, 4 μαθητές ακινητοποιήθηκαν υπό την απειλή όπλων και οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου και κρατήθηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς καν να μάθουν τα αίτια της κράτησής τους.
Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Την ίδια στιγμή που το «νέο» λύκειο μας υψώνει φραγμούς ώστε να παρατήσουμε το σχολείο, που η «μαθητεία» στην τεχνική εκπαίδευση επιβάλλει στο σχολείο καθεστώς μισθωτής σκλαβιάς, που οι καθηγητές μας απολύονται, που θέλουν το πανεπιστήμιο να μοιάζει άπιαστο όνειρο, προσπαθούν με κάθε μέσο να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις μας, να αποδιοργανώσουν τα όργανά μας και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες μας!
Άλλωστε, πολλά πρόσφατα παραδείγματα όπως οι επιστρατεύσεις των καθηγητών,  η αστυνομοκρατία σε σχολές ή η βίαιη καταστολή σε διαδηλώσεις, μας επιβεβαιώνουν ότι αυτή είναι η συνειδητή πολιτική τους για να μη σηκώσουμε κεφάλι. Οι μαθητές, συγκεκριμένα, έχουμε ζήσει καταλήψεις που τις έσπαγαν διευθυντές με συνοδεία αστυνομικών, εισαγγελείς στις αυλές, μέχρι και μαθητοδικεία.
Δεν θα μας φοβίσουν!
Συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, αξιοποιώντας τα συλλογικά μας όργανα (5μελή και 15μελή) και προχωρώντας σε οργανωμένες και μαζικές δράσεις στο πλευρό του υπόλοιπου αγωνιζόμενου λαού μπορούμε και θα απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας. Όσο συκοφαντούν και βάζουν στο στόχαστρο τις κινητοποιήσεις μας, τόσο ξέρουμε πως μας φοβούνται!
Φοβούνται ένα μαθητικό κίνημα πολιτικοποιημένο, που αντιστέκεται και τολμά να διεκδικεί. Γι’ αυτό λοιπόν, οφείλουμε να επιμείνουμε στον αγώνα και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους!
Στην καταστολή θα απαντήσουμε με το δυνάμωμα της πάλης μας!

Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες!
Καμιά κατηγορία ενάντια στους συμμαθητές μας!
Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
Αγώνας για την ανατροπή του νόμου για το «νέο» λύκειο!


Την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, οι μαθητές της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ Καισαριανής, στις 9:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου