Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση Μαθητικής Αντίστασης - Αγωνιστικών Κινήσεων στα Χανιά για το Πολυτεχνείο



ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  2013
40 χρόνια μετά το Νοέμβρη του 73… 
 η ιστορία διδάσκει και εμπνέει…
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ  
ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ 
 ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αυτές οι λίγες  λέξεις  ένωσαν τη νιότη της εποχής εκείνο το Νοέμβρη, που πολλοί θέλουν να ξεχάσουμε ή όσο δεν τα καταφέρνουν, τον στρεβλώνουν ή τον απονευρώνουν. Η νιότη και ο κόσμος της δουλειάς, του πολιτισμού και της προόδου ενώθηκαν στο δρόμο του αγώνα και της θυσίας. Κατάφεραν να δουν πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις , απέρριψαν τις εκλογικές αυταπάτες, πήραν τα ρίσκα, θυσίασαν πράγματα από τη ζωή τους και κάποιοι την ίδια τη ζωή τους. ΝΙΚΗΣΑΝΕ!!! Γκρέμισαν την αμερικανοστήριχτη χούντα, νίκησαν τα τανκς με την ενότητα στον αδιαπραγμάτευτο αγώνα… Αποκάλυψαν το πραγματικό, το σιχαμένο πρόσωπο του θρασύδειλου φιδιού του φασισμού!! Απέδειξαν πως οι χουντικοί όχι μόνο δεν ήταν πατριώτες μα ήταν ξενόδουλα πιόνια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Να λοιπόν τι χρειάζονται και σήμερα αυτοί που εξοντώνουν το λαό, κλέβουν το μέλλον της νέας γενιάς, ρημάζουν και ξεπουλούν ξανά τη χώρα στην τρόικα των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Στο όνομα της δημοκρατίας τους , μαθητές συλλαμβάνονται και καταδικάζονται (μαθητές των ΕΠΑΛ  σε Λαμία και Ηγουμενίτσα) γιατί υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στο σχολειό. Καθηγητές επιστρατεύονται γιατί αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Εργαζόμενοι χτυπιούνται και διώκονται όταν διεκδικούν το μεροκάματό τους. Αγωνιστές  χρίζονται τρομοκράτες και φυλακίζονται γιατί δεν αποδέχονται την καταστροφή του τόπου τους. Ο καθένας μας είναι υποψήφιος στην τρομοκρατία τους όταν αμφισβητήσει την πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της άρσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών… Γι’ αυτούς είμαστε το άκρο που πρέπει να χτυπηθεί!!! Να λοιπόν πως εννοούν σήμερα τη δημοκρατία που με αγώνες κατάκτησε ο λαός μας. Πειθαναγκασμός μέσω του φόβου, σιγή νεκροταφείου, υποταγή αδιαμαρτύρητα στην πολιτική που στερεί τη ζωή μας…. Να μη τους κάνουμε τη χάρη. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε ξανά  ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Συμμαθητές – συμμαθήτριες
Μας θέλουν τη γενιά χωρίς μέλλον ή καλύτερα με ένα μέλλον κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες. Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ έχουν μπει στο στόχαστρο εδώ και χρόνια, αλλά στις μέρες μας δίνεται η χαριστική βολή. Τα νέα μέτρα που μας φέρνουν το «νέο σχολείο» φανερώνουν  και στον πιο ανυποψίαστο πως η παιδεία για  λίγους  και εκλεκτούς με γρήγορους ρυθμούς γίνεται ωμή πραγματικότητα. Χιλιάδες συμμαθητές μας ήδη πετάχτηκαν έξω από την τεχνική εκπαίδευση με το κλείσιμο των ΕΠΑΣ, αλλά και με την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Και άλλοι  θα πεταχτούμε  έξω από τα γενικά λύκεια με τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την πρώτη λυκείου, με την αύξηση της ύλης …… Ακόμη περισσότεροι στοιβαζόμαστε σε σχολεία χωρίς καθηγητές. Αλλά  γι’ αυτές τις χαμένες ώρες το υπουργείο κρατά σιγή ιχθύος… Αν πούμε για βιβλία και υποδομές… Φτιάχνουν ένα  σχολείο εξεταστικό κέντρο, ένα σχολείο της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης, της υποταγής και της τρομοκρατίας… Όσο για τη δωρεάν υγεία,  μια από τα ίδια… Θα αναπολείτε και αυτή σε λίγο όπως και η δωρεάν παιδεία σαν κάτι που  υπήρξε στο παρελθόν!!!
Συμμαθητές – συμμαθήτριες.
             Φοιτητές , μαθητές και νέοι ήταν η σπίθα που άναψαν τη φλόγα της εξέγερσης  το 73. Ύψωσαν  το ανάστημά τους μαζί με το λαό απέναντι στη σιδερόφραχτη χούντα. Αρνήθηκαν την υποταγή και τον συμβιβασμό στη νομιμότητα του χουντικού κράτους  και απαίτησαν τα δικαιώματά τους. Γι’ αυτό και η εξέγερση του Νοέμβρη δε χωράει στα σχολικά βιβλία. Μας την κρύβουν… Η ιστορία του    αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στους τυράννους δε μπαίνει στις σχολικές αίθουσες… Τους τρομάζει… Θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τις λαμπρές  σελίδες της πάλης του…. ΕΑΜ – ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ –ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.  Τα συνθήματα που ακούγονται τέτοιες μέρες του Νοέμβρη δεν είναι απλώς λόγια.  Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, η φλόγα της εξέγερσης καίει ακόμα.  Έχουμε ν’ αντιπαλέψουμε τους σύγχρονους τυράννους. Αυτούς που μας στερούν το ψωμί, τις σπουδές, την ελευθερία, την ίδια τη ζωή!! Γι’ αυτό εμείς θα επιμένουμε !!
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ  ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!
Εκδήλωση – Συζήτηση
ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6.00μ.μ.
1ο Γυμνάσιο (δίπλα στην πλατεία Αγοράς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου