Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών μας!



Πριν καλά-καλά καταλήξει η πρόταση για απεργία των εκπαιδευτικών, ξεκίνησε η λάσπη και η συκοφαντία εναντίον τους…
Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η απεργία, άρχισαν να δακτυλογραφούνται οι επιστρατεύσεις τους…
Πριν από όλα, εμφάνισαν εμάς, τους μαθητές τους, ως τους μεγαλύτερους αντιπάλους τους σ’ αυτόν τον αγώνα, ως τα… θύματα των κινητοποιήσεων…
ΟΧΙ!
Τα μόνα θύματα είναι τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά! Απέναντι σ’ αυτό παλεύουν οι εκπαιδευτικοί μας και σ’ αυτόν τον αγώνα ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!
Όσο κι αν προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά αιτήματα του αγώνα, δεν θα μας κλείσουν τα μάτια. Γιατί ξέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί στον καιρό των μνημονίων παλεύουν να ζήσουν με ψίχουλα. Γιατί ξέρουμε ότι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δωρεάν εκπαίδευση και ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Γιατί ξέρουμε ότι ήμασταν μαζί ενάντια στις συγχωνεύσεις των τμημάτων, το κλείσιμο σχολείων, την κατάργηση του σχολικού βιβλίου, την κατάργηση της μετακίνησης των μαθητών. Γιατί ξέρουμε ότι ο σημερινός αγώνας τους είναι αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Γι’ αυτό και βιάστηκαν να σπείρουν την τρομοκρατία, αφού είναι το μοναδικό όπλο που τους έχει απομείνει. Άρχισαν να στέλνουν τα χαρτιά της επιστράτευσης σε μια συνολική προσπάθεια να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία και τη διεκδίκηση, όπως έκαναν λίγο καιρό πριν με τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Γιατί ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν τον οδοστρωτήρα της πολιτικής τους είναι να καταργήσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα του λαού και της νεολαίας.
Καταλαβαίνουμε ότι το σύστημα πολύ θα ήθελε να έχει εμάς τους μαθητές στο πλευρό του! Να μας βγάλει στα παράθυρα και τις εφημερίδες και στο όνομά μας να χτυπήσει τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Τους απαντάμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ, ότι ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Δεν είναι οι δάσκαλοί μας που μας στέλνουν σαν τα πρόβατα στη σφαγή. Δεν είναι οι δάσκαλοί μας εκείνοι που καταργούν το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση και τις σπουδές. Δεν είναι οι δάσκαλοί μας εκείνοι που σβήνουν κάθε ελπίδα για το μέλλον μας. Είναι το σύστημα και οι πολιτικές τους! Εκείνοι που αποφάσισαν να ποδοπατήσουν το λαό και τη νεολαία και να τον εξαναγκάσουν να ζει στη φτώχεια και την ανέχεια! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου