Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Νέες συγχωνεύσεις-κλεισίματα σχολείων από το υπουργείο!

Δεν πρόλαβαμε καλά- καλά να επιστρέψουμε στις τάξεις μας... μετά από τον δίκαιο αγώνα που δώσαμε ( και σε κάποια σχολεία συνεχίζει ) για να διεκδικήσουμε τα πιο αυτονοητά για τη λειτουργία των σχολείων μας...
...Και το υπουργείο συνεχίζει χωρίς κανένα δισταγμό την πολιτική του ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ και άλλα σχολεία. Μ άλλον γι αυτό βιαζόταν η υπουργός να ανοίξουμε τα σχολεία μας και να επιστρέψουμε στις άδειες αίθουσες, γιατί τα βιβλία μας δεν τα έχουμε ακόμα πάρει στο σύνολό τους.

Όπως μας είχει ήδη υποσχεθεί από πέρσι, ο συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων συνεχίζονται και φέτος. Και από ότι φαίνεται ήδη ξεκινούν, αφού μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκαίδευσης σχεδιάζει την κατάργηση εκατοντάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα και ήδη έχει γίνει και συκεκριμένη πρόταση στη Θεσσαλονική!

 Διαβάστε και το ρεπορτάζ που βρήκαμε στο ενημωρετικό site alfavita


ΡΕΠΟΡΤΑΖ alfavita.gr, 5/11/2011

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων 
Το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκαίδευσης σχεδιάζει την κατάργηση εκατοντάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Μετά το κλείσιμο των 1050 σχολείων φέτος το Υπουργείο ετοιμάζει το β΄γυρο καταργήσεων-συγχωνεύσεων με στόχο τη μείωση των δαπανών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι καταργήσες συγχωνεύσεις σχολείων, ως γνωστόν, τινάζουν στον αέρα μεγάλο τμήμα οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών. Η προοπτική αυτή εξυπηρετεί το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας τόσο στο θέμα των διορισμών νέων εκπαιδευτικών (ο σχεδιασμός είναι να γίνουν ελάχιστοι έως και μηδενικοί διορισμοί τις επόμενες σχολικές χρονιές) όσο και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας καθώς με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις "κατασκευάζονται" πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί.
Ήδη στη Θεσσαλονίκη οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνουν την κατάργηση και συγχώνευση 26 γυμνασίων και λυκείων (11 στην Ανατολική και 15 στη Δυτική Θεσσαλονίκη), οι μαθητές των οποίων θα πρέπει να μεταφερθούν σε γειτονικά σχολεία. Επίσης προτείνουν την κατάργηση τριών ΕΠΑΣ και τριών ΕΠΑΛ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

πηγη ρεπορτάζ: http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=49764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου