Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Χανιά: Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μαθητές εξώ από τα δικαστήρια

Μαζική ήταν η παρουσία του κόσμου, και ιδιαίτερα των μαθητών, στην πλατεία Δικαστηρίων την Τετάρτη, έξω από το χώρο προανάκρισης των διωκόμενων μαθητών και εργαζομένων. Με συνθήματα όπως « Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει!», «Κανείς εισαγγελέας δεν μας σταματά, η νεολαία πίσω δεν γυρνά!» καταγγείλαμε στον χανιώτικο λαό τις προκλητικές μεθοδεύσεις ποινικοποίησης του δίκαιου και ώριμου αγώνα που δώσαμε τον Οκτώβρη.


Είχε προηγηθεί μια πλατιά προσπάθεια όλες τις προηγούμενες μέρες για την ενημέρωση του κόσμου, με μοίρασμα προκηρύξεων στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ και στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης, αλλά και μαζικό συντονιστικό μαθητών, για να δούμε πώς θα δράσουμε από κοινού.

Όλα δείχνουν πως η προσπάθειά τους να μας τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν επιλεκτικά αγωνιστές όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά θα τους γυρίσει και μπούμερανγκ. Οι αγώνες της νεολαίας και του λαού, άλλωστε, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όλο το επόμενο διάστημα, για την ανατροπή της επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου