Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Θέλουν να κλείσουν τα σχολεία μας.
Θέλουν να κάνουμε μια ώρα για να πάμε στο σχολείο μας.
Θέλουν να φτιάξουν σχολεία-τέρατα των 600 μαθητών με τριαντάρια (και βάλε) τμήματα.
Θέλουν να πληρώνουμε τα βιβλία μας.
Θέλουν να πληρώνουμε τα χαρτιά, τις καθαρίστριες, το πετρέλαιο, τους φύλακες, τη μετακίνηση, το ρεύμα, τα θρανία, τα πάντα από την τσέπη μας.
 Θέλουν να πεθαίνουμε στο διάβασμα, να τρέχουμε στα φροντιστήρια, να καθόμαστε στο σχολείο μέχρι το απόγευμα, για να μας πούνε στο τέλος ότι «δεν χωράμε» στα Πανεπιστήμια, ότι δεν έχουμε δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ότι ακόμα κι αν με τα χίλια ζόρια μπούμε σε μια σχολή θα μας πετάξουν έξω σε κανα-δυο χρόνια, για να γίνουμε άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, δια βίου εκπαιδευόμενοι, δούλοι χωρίς δικαιώματα.
Θέλουν να τα δεχόμαστε όλα χωρίς διαμαρτυρία, να καθόμαστε ήσυχοι, να κοιτάμε τη δουλειά μας και τον εαυτό μας, γιατί αλλιώς μας περιμένουν απουσίες, αποβολές, φακέλωμα, αστυνομικοί, εισαγγελείς, δικαστές να μας «διδάξουν» ποιο είναι το καλό μας.

Θέλουν να διώξουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τα σχολεία!

Πρέπει και μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Να κάνουμε συνελεύσεις σε κάθε σχολείο σε όλη την Ελλάδα, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα το δικό μας και όλου του λαού σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Να σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, που μένουν απλήρωτοι για μήνες, που βλέπουν τους μισθούς να μειώνονται και τις απολύσεις να πέφτουν σύννεφο, που έχουν τους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν, που έχουν τους λογαριασμούς να τους πνίγουν.

Να παλέψουμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων,
ενάντια στο κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου!

Δεν θα γίνουμε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων!
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!

Με τους αγώνες μας θα κατακτήσουμε ξανά τα δικαιώματά μας!

Στις 22 και 23 Φλεβάρη συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώνουμε στο πλευρό και ως κομμάτι του λαού, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΤΙΣ 22 ΚΑΙ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου