Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πέρασε κιόλας ένας μήνας! Ένας μήνας από τότε που βιάστηκαν να μας απειλήσουν «Πρώτα ο μαθητής». Δεν αργήσαμε να καταλάβουμε τι σημαίνει. Είμαστε στην τάξη στοιβαγμένοι 30-30, όχι σαν μαθητές, αλλά σαν κοτόπουλα σε κοτέτσι. Ακόμα έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία. Το βιβλίο των αγγλικών το πληρώνουμε. Αποφάσισαν για μας, χωρίς βέβαια να μας ρωτήσουν, ότι η ενισχυτική δεν μας χρειάζεται και ανακοίνωσαν σε πολλά σχολεία ότι φέτος δεν θα λειτουργήσουν τμήματα. Ετοιμάζεται η κυβέρνηση να μας κόψει και τη θέρμανση, επειδή δεν δίνει χρήματα. Και για μια ακόμα χρονιά, κάνουμε μάθημα στα ετοιμόρροπα και συχνά επικίνδυνα σχολεία μας. Είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα μειωθεί και το όριο απουσιών.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ!!! Σε πολλά σχολεία οι συμμαθητές μας ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και καταλήψεις διεκδικώντας … τι άλλο; ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!! Στο φόβο, λοιπόν, ότι μπορεί να ξεσηκωθούμε, να συζητήσουμε συλλογικά και διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, η κυβέρνηση πήρε πίσω το διάταγμα για τις απουσίες και διατήρησε το παλιό όριο. Σε καμία περίπτωση, η κ. Διαμαντοπούλου δεν κατανόησε τις ανάγκες μας. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν αποφάσισε να σταματήσει την επίθεση που μας ετοιμάζει. Κύριος στόχος τους ήταν και είναι να φτιάξουν ένα σχολείο που δεν μας χωράει. Το «Νέο Σχολείο».
Γι’ αυτό και η οργή μας μεγαλώνει. Γι’ αυτό, διατηρώντας το όριο απουσιών, εμείς δεν θα γυρίσουμε ήσυχοι στα μαθήματά μας. Έρχεται το «νέο σχολείο» που είναι πιο παλιό από ποτέ. Όπως τότε που πήγαινε σχολείο όποιος είχε λεφτά. Με λιγότερη ύλη που όμως θα ψάχνουμε σε πολλά βιβλία που εμείς θα αγοράζουμε ή θα βρίσκονται στο internet, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε όλοι υπολογιστή. Με σχολεία που το πρόγραμμα σπουδών τους θα προσαρμόζεται ανάλογα με την περιοχή που μένουμε. Πράγμα που σημαίνει ότι, αν προερχόμαστε από λαϊκά στρώματα και μένουμε σε λαϊκές περιοχές, δεν έχουμε το δικαίωμα να μορφωθούμε όπως τα παιδιά πλουσιότερων περιοχών και άρα να σπουδάσουμε. Στο «νέο σχολείο» θέλουν από μικροί να μάθουμε ότι είμαστε λίγοι και ανεπαρκείς. Ότι δεν αξίζει σε όλους να πάνε πανεπιστήμιο. Και ότι πρέπει να μας αρκεί μεγαλώνοντας το να βρίσκουμε μεροκάματα, αν βρούμε, χωρίς κανένα δικαίωμα και ελάχιστα χρήματα και να λέμε ευχαριστώ.
Διαμορφώνουν ένα σχολείο που δεν είναι για μας , δεν είναι για τους πολλούς. Φτιάχνουν μια εκπαίδευση ακόμα πιο ταξική, δηλαδή μια εκπαίδευση που όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν βιβλία και φροντιστήρια απλά δεν χωράνε σ’ αυτήν. Διαμορφώνουν το σχολείο που θέλει να μας βγάλει ανήμπορους, υποταγμένους, φοβισμένους. Το σχολείο που μας ετοιμάζουν θέλουν να μοιάζει με την κοινωνία της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, την οποία ήδη την εποχή αυτή του ΔΝΤ και του μνημονίου οι οικογένειές μας βιώνουν και θα βιώσουν και ακόμα χειρότερα στο μέλλον. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα μας δεν λύνονται σκύβοντας το κεφάλι… εξάλλου κανένας δεν θα δει κάτω τα 15 ευρώ που χρειάζεται το βιβλίο των αγγλικών. Ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας είναι να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ήρθε όμως η στιγμή που δεν αντέχουμε άλλο τη σκληρή πειθάρχηση και στέρηση των ελευθεριών μας.
Με συνελεύσεις και καταλήψεις να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα σχολεία και να βαδίσουμε μαζί στα δρόμο του αγώνα για όλα αυτά που μας ανήκουν και μας αρνούνται!
Ø  Διορισμοί καθηγητών ώστε να καλυφθούν τα κενά
Ø  Καμία έλλειψη σε βιβλία
Ø  Επίλυση των κτιριακών προβλημάτων
Ø  Να μη δώσουμε ούτε ευρώ για το βιβλίο των αγγλικών μας
Ø  Ούτε ευρώ για τη θέρμανση
Ø  Όχι πάνω από 25 άτομα ανά τμήμα
Ø  Να μην καταργηθεί η ενισχυτική διδασκαλία
Ø  ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Ø  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ http://www.mathitikiantistasi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου