Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΚΑΜΑΡΑ 6:00μμ


Για άλλη μια χρονιά στα εγκαίνια της ΔΕΘ θα έρθει ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί η επίθεση το επόμενο διάστημα. Όπως είδαμε και μετά τις εκλογές τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς την διάθεση των κυρίαρχων να χτυπήσουν τα δικαιώματά μας.

Ενόσω οι φωτιές κατακαίνε για άλλη μια χρονιά την χώρα και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνεται ούτε για την πρόληψή τους ούτε για την αντιμετώπιση των καταστρεπτικών τους συνεπειών, εξαγγέλλονται νέα μέτρα που χτυπάνε βασικά μας δικαιώματα. Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά χτυπάει το 8ωρο, επιτρέποντας έως και 13 ώρες δουλειάς, φέρνει ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, συμβάσεις μηδενικού χρόνου και μια σειρά από άλλα μέτρα που διαμορφώνουν την εργασιακή ζούγκλα για την οποία μας προορίζουν.

Στην «απ΄έξω» δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει και το χτύπημα στο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Μια σειρά από διατάξεις, όπως οι διαγραφές και η αφαίρεση του δικαιώματος διδασκαλίας από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών έχουν ψηφιστεί και αναμένεται να εφαρμοστούν από φέτος. Ενώ μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 και το παραπέρα χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Μετά την καταστρεπτική για τους μαθητές εφαρμογή της ΕΒΕ που πέταξε και φέτος δεκάδες χιλιάδες μαθητές έξω από το Πανεπιστήμιο, ετοιμάζουν νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το λεγόμενο "Εθνικό Απολυτήριο". Διαμορφώνουν μια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς. Μας πετάνε εκτός σπουδών, μετατρέπουν το σχολείο σε εκπαιδευτικό κάτεργο και μας σπρώχνουν μια ώρα αρχύτερα στην αγορά εργασίας. Χτυπάνε το άσυλο, φέρνουν διαγραφές και πειθαρχικά, απειλούν με αξιολόγηση τους καθηγητές στα σχολεία. Θέλουν να τελειώνουν με τον συνδικαλισμό και τις διεκδικήσεις, να καλλιεργήσουν ένα κλίμα εντατικοποίησης, συμμόρφωσης και πειθάρχησης.

Η ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής γίνεται αισθητή καθημερινά. Η βιομηχανία διώξεων στόχο έχει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής μας δράσης και την τρομοκράτηση μας. Έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας όπου υπό την απειλή της καταστολής και των διώξεων θα σκύβουν το κεφάλι σε κάθε μορφή καταπίεσης. Γι’ αυτό δικάζουν αγωνιστές που αψήφησαν τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις και βγήκαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και του Γρηγορόπουλου το 2020. Γι’ αυτό σπάνε βίαια τα απεργιακά μπλόκα όπως της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Ταυτόχρονα τα διαφόρων ειδών φασιστοειδή αξιοποιούνται για να χτυπήσουν τους αγώνες μας, τις απεργίες, καταλήψεις στα σχολεία μας και να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης, μαζί με όλες τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν, είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτά που ζούμε και τις δυσκολίες που περνάμε. Την ώρα που μαίνεται ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία επιλέγουν να δώσουν δισεκατομμύρια σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, σε καινούργιες νατοϊκές βάσεις στα νησιά του Αιγαίου και σε ότι άλλο ζητήσουν οι Αμερικάνοι, ενώ βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας. Πρέπει να εναντιωθούμε στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη χώρα που μας θέλουν μελλοντικά κρέας για τα κανόνια των πολέμων τους.

Δεν νοιάζονται για το αν η πλατιά πλειοψηφία θα έχει ένα σπίτι να μείνει και έναν μισθό με τον οποίο θα μπορεί να ζήσει, για το αν τα σχολεία θα έχουν καθηγητές, για το αν τα νοσοκομεία θα καλύπτουν τις ανάγκες μας σε περίθαλψη. Για άλλη μια χρονιά το κάλεσμα σε διαδήλωση την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ χρειάζεται να μαζικοποιηθεί για να καταγγείλουμε τις πολιτικές που «καίνε» το μέλλον μας. Η συνέχεια των αγώνων θα δοθεί μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, μέσα από γενικές συνελεύσεις σε σχολεία και σχολές, με καταλήψεις και διαδηλώσεις.

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου