Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Η φλόγα του Νοέμβρη δεν μπαίνει σε μουσεία- Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία

49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου εκείνη παραμένει αδικαίωτη. Μια εξέγερση στην οποία η νεολαία αμφισβήτησε ολόκληρο το πλαίσιο που της έθετε η αμερικανοκίνητη χούντα και πάλεψε για κάτι διαφορετικό. Πάλεψε για την ανεξαρτησία της χώρας και την αποτίναξη των δεσμών από τους Αμερικάνους που έστησαν και στήριξαν το δικτατορικό καθεστώς. Πρόταξαν αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα(ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) και έθεσαν αιτήματα προοπτικής (λαοκρατία). Πάλεψαν για Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία. Για αυτό και τόσα χρόνια αυτό το σύστημα προσπαθεί να ξεδοντιάσει και να λασπώσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Γιατί συνεχίζει ακόμα και σήμερα να εμπνέει και να φωτίζει τους αγώνες μας. Γιατί όσο και αν θέλουν να την μετατρέψουν σε μια απλή γιορτή, η φωτιά της συνεχίζει να καίει. Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. 

Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ ΝΑΤΟ και Ρωσία μακελεύουν εδώ και μήνες τον Ουκρανικό λαό για τα δικά τους συμφέροντα . Φέρνουν τον πόλεμο όλο και πιο κοντά μας όπως και την επικινδυνότητα γενίκευσής του. Μιλούν με περίσσιο θράσος και ωμότητα για πυρηνικό πόλεμο αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές και το μέλλον μας. Η ελληνική αστική τάξη δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Υποταγμένη στα μεγάλα της αφεντικά έχει κάνει την χώρα μας μια απέραντη στρατιωτική βάση, στέλνει όπλα στην Ουκρανία και μας εμπλέκει άμεσα σε αυτόν τον πόλεμο. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! 

Τόσα χρόνια μετά ερχόμαστε και πάλι μπροστά σε έναν κρύο Νοέμβρη. Η ακρίβεια, η φτώχεια και οι ανατιμήσεις έχουν φτάσει στο κόκκινο ενώ οι μισθοί των γονιών μας είναι πενιχροί. Το σύστημα αυτό και οι κυβερνήσεις του εντείνουν με την αντιλαϊκή τους πολιτική την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των γονιών μας αλλά και συνολικά. Ο μήνας βγαίνει με το ζόρι, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ακόμα πιο δύσκολος. Πολλοί συμμαθητές μας θα πεινάσουν και θα κρυώσουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Δεν ντρέπονται να μας πουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και η τηλεκπαίδευση αν δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σχολεία μας. Νοιάζονται τόσο για την μόρφωσή μας που κάθε χρόνο με την ΕΒΕ πετάνε χιλιάδες από εμάς εκτός Πανεπιστημίων ενώ ταυτόχρονα η Τράπεζα Θεμάτων κάνει ακόμα και το απολυτήριο ένα τεράστιο βουνό. Φτιάχνουν σχολεία εξεταστικά κάτεργα, φέρνουν την απλήρωτη μαθητεία στα ΕΠΑΛ που σε σχολεία της Ιταλίας έχει οδηγήσει σε θανάτους μαθητών. Θέλουν να μας κάνουν πειθαρχημένους σκλάβους , χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική. 

Ταυτόχρονα βαθαίνει η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Στρώνουν έτσι το έδαφος στους φασίστες να μπαίνουν στα σχολεία μας, να τα βανδαλίζουν και να χύνουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Ο φασισμός ήταν , είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του βρώμικου συστήματος. Από την άλλη, κυνηγούν τους αγωνιστές μαθητές, τους στέλνουν σε δικαστήρια, χτυπούν τις καταλήψεις και προσπαθούν να αμαυρώσουν τους αγώνες μας .Βγάζουν παράνομες τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, τρομοκρατούν, συλλαμβάνουν, καταστέλλουν όποιον σηκώνει κεφάλι. Ξύλο, χημικά και δακρυγόνα είναι η απάντησή τους σε όσους τολμούν να αντιδράσουν . 

Δεν θα πειθαρχήσουμε στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν γιατί αυτό δεν μας χωράει. Πρέπει να παλέψουμε στο πλάι των γονιών μας, των καθηγητών μας, των φοιτητών και όλου του λαού. Αυτή η 17η Νοέμβρη να μας βρει μαζικά στους δρόμους. Να γίνουμε το ποτάμι που κανείς δεν θα μπορεί να βάλει φραγμό. Το μέλλον μας βρίσκεται στον δρόμο. Εκεί ακριβώς που είναι και η θέση μας ! Εκεί που πραγματικά διδάσκεται το Πολυτεχνείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου