Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΟΠΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

 Στις 16/9 χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ η συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ! Ναι, καλά διαβάσατε, χτυπήθηκε μια συναυλία με πάνω από 5.000 κόσμου διαφόρων ηλικιών που διεξαγόταν εντός του ασύλου. Οι παρευρισκόμενοι,λόγω των δακρυγόνων και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, προσπαθούσαν να τρέξουν έξω από το ΑΠΘ, μην μπορώντας να αναπνεύσουν, ενώ κάποιοι έπαθαν κρίσεις πανικού,λιποθυμήσαν ή ποδοπατήθηκαν. Καθαρά από τύχη δεν είχαμε θύματα. Περίπου χίλια άτομα φεύγοντας από τη συναυλία συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και διαδήλωσαν στην Εγνατία, γεμάτα αγανάκτηση γι αυτό που μόλις είχε συμβεί, με την αστυνομία να συνεχίζει να ρίχνει δακρυγόνα και να κάνει χρήση μέχρι και αύρας εναντίων των διαδηλωτών!!!

Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε την αμέσως επόμενη μέρα με το κάλεσμα διαδηλώσεων σε 4 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος). 

Τι είδους απειλή αποτελούσαν οι άνθρωποι στη συναυλία ώστε τα ΜΑΤ να ρίξουν δακρυγόνα;Γνωρίζουμε καλά ότι τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θέλουν να ξεμπερδεύουν με το λαϊκό άσυλο αγώνων που προστάτευε τον συνδικαλισμό και την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική έκφραση στα Πανεπιστήμια. Κι αυτό γιατί ξέρουν ότι η επίθεση στα δικαιώματά μας προκαλεί αντιδράσεις και θέλουν να μας «κόψουν» τον αέρα. Ο νόμος-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου επί ΠΑΣΟΚ(2011), ο ν. Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ(2015)ο νόμος για το άσυλο της ΝΔ(2019) και αμέσως μετά ο νόμος 4777 που εγκαθιστά την ΟΠΠΙ στα Πανεπιστήμια(2021), δείχνουν ποια είναι η κατεύθυνση. Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια έρχεται να εξυπηρετήσει τον ρόλο που έχει και έξω από αυτά. Θα χρησιμοποιηθεί για να καταστείλει όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησης που είναι κάθε φορά στην εξουσία. Έχουμε δει να σκάνε περιπολικά έξω από τις καταλήψεις μας, ναχτυπάνε και νασυλλαμβάνουν συμμαθητές μαςεπειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, να τους τρέχουν σε δικαστήρια επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς!Δεν διαβάζουμε για να σπουδάσουμε σε αστυνομο-κρατούμενα Πανεπιστήμια!Μπορεί να υπήρξε λόγω των αντιδράσεωνμια προσωρινή υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ΟΠΠΙ, παρόλ΄αυτά ο νόμος 4777 είναι ενεργός και τόσο αυτή όσο και οποιαδήποτε άλλη του διάταξη εφαρμόζεται ανά πάσα στιγμή! Στοχος μας είναι η ανατροπή αυτού του νόμου! Κομμάτι του, άλλωστε είναι και η ΕΒΕ, ένα ταξικότατο μέτρο που στέρησε από χιλιάδες μαθητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν αυτά τα δύο χρόνια εφαρμογής του.Μέσα από την οργανωμένη πάλη να δώσουμε απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή!ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777-ΕΞΩ ΗΟΠΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου