Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Μόνη δικαίωση για τον George Floyd οι εξεγέρσεις μας! Για να μπορεί η γενιά μας να ανασάνει ελεύθερα!


Στις 25 Μαΐου o George Floyd άφησε την τελευταία του πνοή  ως  ένα ακόμα θύμα  της Αστυνομίας στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Οι κρατικές δολοφονίες στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια δεν είναι κάτι καινούριο. Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο ρόλος της αστυνομίας, που αποδεικνύεται ότι δεν είναι η “προστασία των πολιτών όπως μας λένε. Στην πραγματικότητα εμποδίζουν τον κόσμο, που παλεύει για τα δίκια του και εξεγείρεται, να διαμαρτυρηθεί στους δρόμους, χτυπώντας τους, ρίχνοντας  τους δακρυγόνα και συλλαμβάνοντας τους. Η επίθεση στον εξεγερμένο λαό και η στοχευμένη  πρόβολη της “δικιά τους αλήθειας“  γίνεται υπό διαταγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών.

Μια κυβέρνηση που, όπως και στη χώρα μας, θυσιάζει τους πολίτες της στον ιό με το απαίσιο σύστημα υγείας, και χωρίς καμία προσπάθεια για βελτίωση του, και σκοτώνει ανθρώπους σαν τον George Floyd. Είναι ένα σύστημα, που δεν δίνει καμία αξία για την ανθρώπινη ζωή και ως σκοπό έχει αποκλειστικά την αύξηση του κέρδους. Ένα σύστημα που είναι σάπιο από τη φύση του! 

Κάμποσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη χώρα μας, είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο σάπιο σύστημα. Το ίδιο σύστημα καταστέλλει τους αγώνες μας, φιμώνει φωνές αντίστασης και θέλει τη νεολαία να σκύψει το κεφάλι. Μέσα στην κρίση της πανδημίας μας βάφτισαν “ένοχους”, μας έκλεισαν σπίτια μας και επέβαλλαν πρωτόγνωρες απαγορεύσεις και καταστολή. Συνεχίζουν να τρομοκρατούν ακόμα και τώρα τη νεολαία. Μας επιτίθονται στις πλατείες που βγαινουμε για βόλτα και  καθημερινά σταματούν πολλούς από εμάς για αστυνομικούς ελέγχους και μας τρομοκρατούν. Φτάσανε στο σημείο να πετούν δακρυγόνα και να χτυπούν βάναυσα τη νεολαία που ήταν στις πλατείες.

Τώρα επιβάλλουν ένα πολύ βάναυσο πολυνομοσχέδιο στην εκπαίδευση που φέρνει έντονους ταξικούς φραγμούς, αλλά και αυστηρά μέτρα πειθάρχησης και καταστολής των μαθητών στα σχολεία. Θέλουν να υποταχθούμε απέναντι στην επίθεση τους, να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι!

Να βγούμε στους δρόμους για να μην αφήσουμε το σύστημα να μας κάνει ξεχάσουμε το θάνατο του George Floyd, όπως και θέλει να ξεχάσουμε όλους τους άλλους που έπεσαν θύματα κρατικών δολοφονιών! Να χτίσουμε και εμείς τις εξεγέρσεις της γενιάς μας! Να αντισταθούμε μαζικά απέναντι στο σύστημα που χτυπά τα δικαιώματα μας, καταστέλλει τις ζωές μας και δολοφονεί!


      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου