Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Αυτό το νομοσχέδιο- τερατούργημα δε θα περάσει! Να ξεσηκωθούμε!


Συμμαθητή, Συμμαθήτρια,
Εν μέσω πανδημίας, όσο μας είχαν κλεισμένους σπίτια μας, η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε πως θα περάσει άμεσα νέο νομοσχέδιο, ένα ακόμη γερό χτύπημα στα δικαιώματα μας στις σπουδές, στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Την ίδια στιγμή που οι γονείς μας έχουν μείνει χωρίς δουλειά και είμαστε αντιμέτωποι με την φτώχεια και με ένα σοβαρό κίνδυνο για την υγεια μας, η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει πως όλα κυλούν “κανονικά”. Μας καλούν στα σχολεία να κάνουμε μάθημα μέχρι τα μέσα Ιούνη και υπό την απειλή του νέου βάρβαρου νομοσχεδίου.
Με αυτά τα μέτρα φαίνεται πόσο βαθιά η κυβέρνηση εχθρεύεται τα παιδιά του λαού και της εργατικής τάξης. Αν περάσουν όλα όσα έχουν ανακοινώσει, τα παιδιά αυτά από φτωχές και λαϊκές οικογένειες θα αποκλείονται από την εκπαίδευση. Για να επιβιώσει κάποιος μαθητής μέχρι την Γ’Λυκείου θα πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να κάνει αγώνα δρόμου και να πληρώνουν οι γονείς του τεράστια ποσά σε φροντιστήρια. Αν το νομοσχέδιο αυτό περάσει, το σχολείο θα είναι ακόμα χειρότερο από αυτό που βιώνουμε ως τώρα, θα γίνει βίαια πιο ταξικό!

  • Από το γυμνάσιο θέλουν να βάλουν έξτρα εμπόδια για να μπορούμε να περάσουμε ακόμα και στην επόμενη τάξη!
Αυξάνουν τον αριθμό των εξεταζόμενων μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις από 4 σε 7 και αν κοπούμε σε παραπάνω από 4 μαθήματα μένουμε στην ίδια τάξη! Ενώ θα μας αναγκάζουν πλέον να γράφουμε διαγωνίσματα σε ολα τα μαθήματα στο Β’ Τετράμηνο.
  • Το Λύκειο γίνεται εξεταστικό κάτεργο, ένας εξαντλητικός αγώνας δρόμου! Επαναφέρουν την τράπεζα θεμάτων! Αν εφαρμοστεί, θα δίνουμε προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο με δυσκολία Πανελλήνιων Εξετάσεων! Ταυτόχρονα αυξάνουν το μέσο όρο για την προαγωγή μας στην επόμενη τάξη από 9,5 που είναι τώρα, σε 10!
Πέρα από τον κόφτη της τράπεζας θεμάτων, αυξάνουν και τα εξεταζόμενα μαθήματα σε κάθε τάξη του Λυκείου!
  • Δυσκολεύουν το δρόμο προς το Απολυτήριο Λυκείου! Στις απολυτήριες εξετασεις, θα δίνουμε ένα επιπλέον “κόντρα μάθημα”, όπως το ονομάζουν, από άλλο προσανατολισμό!
  • Θέλουν να μας εξοντώσουν, αυξάνουν την εντατικοποίηση σε Γυμνάσιο και Λύκειο με υποχρεωτικές “ερευνητικές” εργασίες. Στο Λύκειο αυτές οι εργασίες θα μετρούν το 50% του βαθμού Β΄ τετραμήνου!
  • Δυσκολεύουν την Εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κι στρώνουν το έδαφος για ακόμα χειρότερα μέτρα, όπως η βάση του 10. Μειώνουν τα πεδία και επαναφέρουν τους συντελεστές βαρύτητας.
Οι μαθητές της Γ’Λυκείου φέτος δίνουν Πανελλήνιες με τους χειρότερους όρους. Πάνε σε ένα εξεταστικό σφαγείο! Μόλις ανοίξουν τα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για να βγάλουν την ύλη που έχουν ανακοινώσει.
  • Επιβάλλουν νέα αυστηρά μέτρα πειθάρχησης για τους μαθητές και επαναφέρουν την διαγωγή στους τίτλους σπουδών. Μας λένε ψέματα ότι αυτά τα μέτρα τα εφαρμόζουν δήθεν για το “μπούλινγκ”. Η αλήθεια είναι πως με αυτά τα μέτρα θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι, να μην μπορούμε να αντισταθούμε σε όλα αυτα που έρχονται!
  • Επιβάλλουν βάρβαρους ταξικούς φραγμούς για να εγγραφούν οι μαθητές στα ΕΠΑΛ! Τους αφαιρούν το δικαίωμα στις σπουδές!
Όλοι στους δρόμους! Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες που μας θέλουν να πηγαίνουμε στα σχολεία κατά ομάδες και ορισμένες μέρες και τις υπόλοιπες να είμαστε τρομοκρατημένοι σπίτια μας, εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους να συζητήσουμε και να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας! Να κάνουμε άμεσα γενικές συνελεύσεις σε προαύλια σχολείων, να ενεργοποιήσουμε τα μαθητικά μας όργανα (5μελή, 15μελή) και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα! Να καλέσουμε σε διαδηλώσεις, σε μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο- τερατούργημα!
Διεκδικούμε:
  • Ανατροπή του νομοσχεδίου Κεραμέως
  • Το σχολικό έτος να θεωρηθεί λήξαν! Να προαχθούν όλοι οι μαθητές στην επόμενη τάξη εδώ και τώρα!
  • Δεν προχωράμε άλλη ύλη! Δε θα μας εξοντώσετε άλλο για να “βγει η ύλη”!
  • Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου διεκδικούμε:
  1. κι άλλη γενναία μείωση της ύλης
  2. αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  3. Αν με το άνοιγμα σχολείων προκύψουν άσχημες υγειονομικά εξελίξεις να γίνει ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς εξετάσεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου