Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Πάνε να μας τη φέρουν, αλλά θα μας βρουν μπροστά τους! Να ανατρέψουμε το νομοσχέδιο Κεραμέως!


Συμαθητή-Συμμαθήτρια,

Πάνε να μας τη φέρουν! Σκοπεύουν να περάσουν το νομοσχέδιο με τα μέτρα Κεραμέως, ενάντια στα οποία έχουμε βροντοφωνάξει το προηγούμενο διάστημα, όσο είμαστε σε καραντίνα, ακόμα και μέσα στις διακοπές του Πάσχα! Βρίσκουν ευκαιρία που μας έχουν κλεισμένους στα σπίτια μας και απρόσωπα συνδεδεμένους πίσω από εναν υπολογιστή ή ένα κινητό, φυσικά όσοι από εμάς έχουμε τέτοια πολυτέλεια!

Γίνεται πιο φανερό από ποτέ πως αυτή η κυβέρνηση εχθρεύεται βαθιά τους μαθητές, τα παιδιά του φτωχού λαού! Περνούν τα πιο βάρβαρα μέτρα για εμάς, όσο έχουν τον κόσμο κλεισμένο σπίτια του και τρομοκρατημένο! Πως είμαστε λοιπόν “όλοι μαζί”, όπως μας λένε, απέναντι στην κρίση και στην πανδημία; Όταν οι φτωχοί δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία, όταν κάνουν τις οικογένειες μας φτωχότερες ή όταν χτίζουν την παιδεία των λίγων και εκλεκτών;

Αν η κυβέρνηση περάσει αυτό το νομοσχέδιο το σχολείο μας θα γίνει βίαια πιο ταξικό! Θα επιβιώνουν μέχρι το Απολυτήριο και θα καταφέρνουν να μπαίνουν σε μια σχολή, μόνο αυτοί που έχουν χρήματα για ιδιαίτερα και φροντιστήρια από μικρή κιόλας ηλικία. Θα μπούμε σε ένα ατελείωτο κυνήγι, με μεγάλο κόστος για τις οικογένειες μας και αυτό πάλι δε θα είναι αρκετό!

Σκοπεύουν να:
  • εφαρμόσουν ξανά την τράπεζα θεμάτων, που θα κάνει τις προαγωγικές εξετάσεις ένα εξεταστικό σφαγείο. Λίγοι από εμάς θα καταφέρνουμε να περάσουμε την τάξη αν εφαρμοστεί!
  • Θεσπίσουν το Εθνικό Απολυτήριο. Για να το πάρουμε θα πρέπει να περάσουμε ένα Λύκειο εξεταστικό κάτεργο και να κυνηγάμε βαθμούς από την Α’ Λυκείου!
  • Να εφαρμόσουν τη βάση του 10 και να βάλουν έναν ισχυρό κόφτη για την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Ήδη οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δίνουν Πανελλήνιες φέτος με τους χειρότερους όρους!

Αν η κυβέρνηση σπάει την καραντίνα…θα την σπάσουμε και εμείς!Μαθητικός Ξεσηκωμός για να μην περάσει το Νομοσχέδιο Κεραμέως!

Αν περνούν αυτά τα μέτρα τώρα όσο μας έχουν σε καραντίνα είναι γιατί δειλιάζουν και φοβούνται την οργή μας! Εμείς πρέπει να τους δείξουμε ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, ότι αν τολμήσουν να καταθέσουν το νομοσχεδιο θα μας βρούν μπροστα τους! Καμία αναμονή, όλοι οι μαθητές να ξεσηκωθούμε τώρα να ανατρέψουμε το νομοσχέδιο Κεραμέως! Πρέπει να ενημερωθούμε όλοι για το νομοσχέδιο και να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας! Να πάρουμε αποφάσεις αγώνα άμεσα με όλα τα μαθητικά μας όργανα 15μελή και 5μελή! Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, να παλέψουμε μέχρι την ανατροπή του νομοσχεδίου! Να χτίσουμε μαθητικό κίνημα στο πλευρό των γονιών μας και των εκπαιδευτικών μας!
  • Ανατροπή του νομοσχεδίου Κεραμέως!
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους! Κάτω οι ταξικοί φραγοί!
  • Μείωση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες και καμία παράταση της σχολικής χρονιάς – ματαίωση προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.
  • Όχι στη νομιμοποίηση της λεγόμενης «τηλε-εκπαίδευσης»
  • Οχι στη λεγόμενη “αξιολόγηση” και στον “ατομ ικό φάκελο” μαθητή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου