Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Η γενιά μας δε θα γίνει κρέας για τα κανόνια τους! Η νεολαία να αντισταθεί στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό!


Η γενιά μας δε θα γίνει κρέας για τα κανόνια τους!
Η νεολαία να αντισταθεί στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό!

Συμμαθητή, Συμμαθήτρια,

Καθημερινά μαθαίνουμε πως οι εξελίξεις στην περιοχή μας γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες για τους λαούς. Όλα αυτά μας κάνουν συνεχώς να προβληματιζόμαστε: η γενιά μας άραγε θα ζήσει σε ένα μέλλον δυστυχίας και πολέμων;

Για ποιο λόγο ανάβουν φωτιές πολέμου στην περιοχή;
Η Νοτιοανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή έχει μετατραπεί σε μια μπαρουταποθήκη από αυτούς που αιματοκυλούν λαούς για τα συμφέροντα τους, από τους ιμπεριαλιστές- φονιάδες των λαών! Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ανάβουν το φυτίλι του πολέμου στην περιοχή. Και όλα αυτά γιατί; Θέλουν να στριμώξουν τους άλλους ιμπεριαλιστές (και κυρίως τους Ρώσους ιμπεριαλιστές). Αυτή την κούρσα του ανταγωνισμού των ισχυρών φονιάδων του πλανήτη την πληρώνουν οι καταπιεσμένοι λαοί με αίμα και προσφυγιά.

Γιατί όλες αυτές οι εξελίξεις αφορούν άμεσα το λαό και τη νεολαία της χώρας μας;
Γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση την παραδίδει απλόχερα στις δολοφονικές ορέξεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Υπογράφει συμφωνίες για την εξάπλωση των Αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα. Παραδίδουν τη χώρα άνευ όρων για να γίνει πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τη σφαγή των λαών της περιοχής. Έτσι δένουν το λαό και τη νεολαία στη χώρα μας στο άρμα του πολέμου.

Ειρήνη, φιλία των λαών! Οι λαοί μπορούν να νικήσουν γιατί έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους!
Για να πετύχουν  τα μαύρα σχέδια τους σπέρνουν το μίσος για τους λαούς γειτονικών χωρών και τον εθνικισμό. Με αυτό το μίσος προσπαθούν να μαυρίσουν και τις συνειδήσεις της νεολαίας. Αυτό το ρόλο υπηρετούν και για το σύστημα οι φασίστες, που προσπαθούν να δράσουν και στα σχολεία μας.
Να αντισταθούμε στο φασισμό! Απέναντι στο μίσος να προβάλλουμε τη φιλία των λαών, την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

 Να μη γίνουμε η γενιά της υποταγής! Να γίνουμε η γενιά των νικηφόρων αγώνων!
Να αρνηθούμε το μέλλον της εκμετάλλευσης και των πολέμων που ετοιμάζουν για την γενιά μας!
Να αντισταθούμε στην εργασιακή εκμετάλλευση στην οποία μας προορίζουν, στους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλουν στην εκπαίδευση, στο χτύπημα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων! Να αντισταθούμε στον πόλεμο, στο φασισμό και στον ιμπεριαλισμό.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου