Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Και τη νέα σχολική χρονιά ετοιμάζουν επίθεση στα δικαιώματα μας! Να αντισταθούμε!


 Συμμαθητή-Συμμαθήτρια,
Παρά την αλλαγή της σκυτάλης στην κυβέρνηση, τα πράγματα για εμάς τους μαθητές θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και χειρότερα. Η κυβέρνηση ΝΔ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να χτυπήσει τα δικαιώματα των μαθητών. Ήδη η νέα κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση, που στοχεύουν στον αποκλεισμό μαθητών από φτωχές λαϊκές οικογένειες από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δυσκολεύουν παραπάνω το δρόμο μας προς το Απολυτήριο. Μας προορίζουν για μια γενιά εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, ανήμπορους να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στην εκμετάλλευση.

Αιχμηρός κόφτης για την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η επαναφορά της βάσης του 10!
Μια από τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι η θέσπιση της βάσης του 10 για την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για να περάσουμε δηλαδή σε κάποια σχολή θα πρέπει να γράψουμε τουλάχιστον 10000 μόρια. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό ας σκεφτούμε τα αποτελέσματα των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων και τη δυσκολία των θεμάτων που κάθε χρόνο αυξάνεται! Η επαναφορά της βάσης του 10 θα αποτελεί έναν αιχμηρό κόφτη που θα αποκλείει πολλούς από εμας από την εισαγωγή μας σε κάποια σχολή. Είναι ένας ακόμα ισχυρός ταξικός φραγμός  για να στερήσει το δικαίωμα στις σπουδές, ειδικότερα σε μαθητές που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα βγάλουν πέρα σε αυτο το Λύκειο-εξεταστικό κάτεργο.
Παράλληλα τα Πανεπιστήμια θα έχουν τη δικαιοδοσία να ορίζουν τον αριθμό εισακτέων και τη βάση εισαγωγής στα αντίστοιχα τμήματα. Ήδη οι πρυτάνεις φωνάζουν για πετσόκομμα των εισακτέων, που τώρα θα γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης!

Πίσω από το λεγόμενο “Εθνικό Απολυτήριο” χτίζουν το νέο Λύκειο-εξεταστικό σφαγείο!
Εισάγουν το θεσμό του “Εθνικού Απολυτηρίου”, του οποίου ο βαθμός θα καθορίζεται από τους βαθμούς και των τριών τάξεων του Λυκείου.  Από την Α’ Λυκείου θα μας καλούν να μπαίνουμε σε ένα εξαντλητικό κυνήγι βαθμών. Η καθημερινότητα μας θα γίνει πιο ασφυχτική και το Λύκειο πιο εντατικοποιημένο, με τους γονείς μας να αναγκάζονται να πληρώνουν περισσότερα χρήματα στα φροντιστήρια.
Τα οικονομικά βάρη για τις λαϊκές οικογένειες πολλαπλασιάζονται μέσα από τις στοχεύσεις της κυβέρνησης. Η λεγόμενη “αξιολόγηση” και τη  αυτονομία της σχολικής μονάδας” που προωθείται έχει ως στόχο να μετακυλιστούν τα έξοδα λειτουργίας κι συντήρρησης των σχολείων σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτα, επαναφέρουν την τράπεζα θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις κάθε τάξης του Λυκείου! Την τελευταία φορά που εφαρμόστηκε η τράπεζα θεμάτων το 2014 το 40% των μαθητών πανελλαδικά έμειναν μετεξεταστέοι.  Η εφαρμογή της λοιπόν θα είναι από τους χειρότερους εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς.

Καταργούν το άσυλο, τρομοκρατούν τη νεολαία!
Για να περάσουν όλα τα παραπάνω μέτρα θέλουν τη νεολαία τρομοκρατημένη, να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Γι αυτό και ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ασύλου, που αποτελεί άσυλο αγώνων του λαού και της νεολαίας και σημαντική κατάκτηση του κινήματος. Στην ίδια κατεύθυνση εντείνουν την αστυνομοκρατία, αφήνουν ελεύθερο τον  Κορκονέα, το δολοφόνο του συμμαθητή μας Αλέξη Γρηγορόπουλου, σπέρνουν τον τρόμο στις συνειδήσεις της νεολαίας για να πνίξουν τις αντιστάσεις μας.

Να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας! Να συγκροτήσουμε μαθητικό κίνημα!
Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ούτε να υποταχθούμε στην επίθεση και στην τρομοκρατία. Απέναντι στο ταξικό σχολείο που χτίζουν πρέπει να αντισταθούμε μαζικά, να μην αφήσουμε τα νέα μέτρα να περάσουν! Δε διαλέγουμε το δρόμο της απογοήτευσης και της συνδιαλλαγής! Διαλέγουμε το δρόμο της αντίστασης!
Τη νέα σχολική χρονιά να κάνουμε μαθητικές συνελεύσεις και να ενεργοποιήσουμε τα μαθητικά μας όργανα (5μελη, 15μελή) σε αγωνιστική κατεύθυνση. Να χτίσουμε μαθητικό κίνημα στο πλευρό των γονιών μας και των εκαιδευτικών μας!


  • Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους.
  • Να μην περάσουν τα μέτρα Κεραμέως!
  • Όχι στο νέο Λύκειο εξεταστικό κάτεργο! Κάτω οι ταξικοί φραγμοί και η εντατικοποίηση!
  • Όχι στην κατάργηση του ασύλου και στην τρομοκρατία!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου