Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Στο δρόμο του Δεκέμβρη! Εμπρός για τις εξεγέρσεις της γενιάς μας!


Δέκα χρόνια πριν η σφαίρα της αστυνομίας χτύπησε ένα συμμαθητή μας, τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ήταν άλλη μια ωμή κρατική δολοφονία, όπου το σύστημα έδειξε την απάνθρωπη και δολοφονική του φύση. Με αίμα προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στη νεολαία. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος της αστυνομίας που ασκεί τη δολοφονική πολιτική του συστήματος, αλλά και των ΜΜΕ, που ως “παπαγαλάκια” του, προσπαθούσαν να καλύψουν το γεγονός. Σκοπός τους ήταν η νεολαία που αγαναχτεί βλέποντας τα δικαιώματα της να τσακίζονται να μην τολμάει να σηκώσει το κεφάλι να αγωνιστεί. Η νεολαία όμως δεν έσκυψε το κεφάλι! Ξεσηκώθηκε απέναντι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, οργισμένη βγήκε στους δρόμους για να μην αφήσει αυτή τη δολοφονία αναπάντητη!


Δέκα χρόνια μετά, αντιμέτωποι με το ίδιο σύστημα που δολοφόνησε τον Αλέξη.

Οι διαχειριστές αυτού του σάπιου καταπιεστικού και δολοφονικού συστήματος άλλαξαν τα τελευταία χρόνια αλλά συνεχίζουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπά τα δικαιώματα μας, περνά σκληρά μέτρα και μας οδηγεί στη φτώχεια. Θέλουν το λαό και τη νεολαία στη γωνία! Τρομοκρατούν τους αγώνες μας, χτυπούν τις διαδηλώσεις μας, χτυπούν το άσυλο και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, στήνουν και μαθητοδικεία για αγωνιστές μαθητές! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ξεπλένει τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τους αφήνει να δρούν ανενόχλητα. Εξάλλου αυτοί πρέπει να φέρουν εις πέρας την πιο βρώμικη δουλειά για το σύστημα, να σπείρουν το μίσος και τον εθνικισμό!
Εναντιωνόμαστε στη συμφωνίες των ιμπεριαλιστών! Όχι όμως γιατί έχουμε κάτι να χωρίσουμε με τους γείτονες λαούς! Αλλά γιατί οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να επιβάλλουν σε όλες τις γειτονικές χώρες το πολεμικό ΝΑΤΟ και για αυτό το σκοπό θέλουν να ελέγξουν τους λαούς της περιοχής σπέρνοντας έχθρα και εθνικισμό. Τα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη θέλουν να μοιράσουν τα Βαλκάνια και προορίζουν τους λαούς αυτών των χωρών για κρέας στα κανόνια τους! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδει τη χώρα να γίνει πολεμικό ορμητήριο για τις αιματοβαμμένες επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών! Το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα» δεν είναι λοιπόν ζήτημα υπεράσπισης της πατρίδας όπως λένε οι ακροδεξιοί, είναι ζήτημα συμφερόντων εχθρικών προς τους λαούς. Οι λαοί των δυο χωρών ζούσαν για χρόνια ειρηνικά, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα έχουν τους ίδιους εχθρούς!


Οι φασίστες είναι κομμάτι του δολοφονικού συστήματος που σκότωσε τον Αλέξη! Δε θα τους αφήσουμε να δηλητηριάσουν την αγωνιστική μνήμη της νεολαίας!
Οι φασίστες λοιπόν αποτελούν μαύρα εργαλεία του συστήματος! Είναι αυτοί που καλλιεργούν το μίσος απέναντι στους κατετρεγμένους από τους πολέμους και φτώχεια προσφυγες και μετανάστες, αυτοί που τρομοκρατούν και δολοφονούν αγωνιστές! Προσπαθούν να δηλητηριάσουν τώρα τις συνειδήσεις της νεολαίας, να μας σύρουν στο άρμα των άδικων για τους λαούς της περιοχής πολέμων! Καλούν σε καταλήψεις μίσους τη νεολαία, τις οποίες χαιρετίζουν φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και σε κινητοποιήσεις αγκαλιά με το παπαδαριό. Καπηλεύονται τις καταλήψεις μας αυτοί που σε κάθε αγώνα και κατάληψη ήταν απέναντι μας! Δε θα τους περάσει!
Οι μαθητές έκαναν το 2008 καταλήψεις ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών! Δε θα αφήσουμε τους εχθρούς του κινήματος, αυτούς που ο ρόλος τους είναι να τσακίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού, να καπηλεύονται τα μέσα πάλης των αγωνιστών! Οι καταλήψεις των μαθητών γινόντουσαν πάντοτε για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, δε θα τις αφήσουμε να αποτελούν πεδίο κηρυγμάτων μίσους από τα φασιστοειδή!

Να κάνουμε καταλήψεις! Να φτιάξουμε μαθητικό κίνημα!
Έχουμε και σήμερα χίλιους λόγους να αγωνιστούμε! Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου χτυπάει τα δικαιώματα μας και μεγαλώνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Φτιάχνει λύκειο - εξεταστικό κάτεργο, αυξάνει την ύλη στα μαθήματα και περιορίζει τα πεδία επιλογής. Κατηγοριοποιεί τους μαθητές με τα λεγόμενα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης. Πρέπει μαζικά να αντισταθούμε στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου!


Η οργή μας τους φοβίζει ακόμα! Ο Δεκέμβρης τους φοβίζει ακόμα! Να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα!
Φοβούνται την οργή μας και για αυτό χτυπούν και τρομοκρατούν τη νεολαία. Φοβούνται άλλο ένα Δεκέμβρη, όπου ο λαός και νεολαία θα βγουν μαζικά στους δρόμους να αντισταθούν! Αν κάτι πρέπει να διδαχτούμε από το Δεκέμβρη είναι ότι για να είναι η οργή μας νικηφόρα δεν πρέπει να βρει διεξόδους εκτόνωσης, αλλά διέξοδο στην οργανωμένη και συλλογική αντίσταση. Ως μαθητές οργανωμένα και συλλογικά, με αιτήματα να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στο σύστημα που δολοφόνησε τον Αλέξη. Στους νικηφόρους αγώνες του σήμερα θα τον τιμήσουμε!
  • Αγώνας της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον πόλεμο και στον φασισμό!
  • Όχι στον πόλεμο! Ναι στην φιλία των λαών!
  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία! Κανένας μαθητής σε εθνικιστικά συλλαλητήρια!
  • Όλοι στον αγώνα για σπουδές – δουλεία – ελευθερίες
  • Όλοι  στην πορεία της 6/12 στις 12.00 στα Προπύλαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου