Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Κοινή ανταπόκριση των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης για τη διαδήλωση στις 29 Οκτώβρη στην Αθήνα

     Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που με παλμό και μαχητικότητα κατέβηκαν να διαδηλώσουν μαζικά στους δρόμους της Αθήνας στις 29 Οκτώβρη ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου και στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. στην εκπαίδευση. Σε συνθήκες συνεχούς και ανελέητης επίθεσης του συστήματος από τη μία, και ανυπαρξίας κινήματος από την άλλη, η νεολαία απέναντι στο άδικο μέλλον που της ετοιμάζουν δείχνει για άλλη μια φορά καλά αντανακλαστικά αγωνιστικής εγρήγορσης.
    Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση παρεμβήκαμε ενεργά στη διαδήλωση μέσα από την παρουσία μας με οργανωμένο μπλοκ. Προσπαθήσαμε ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε καταλήψεις στα σχολεία μας και να κατέβουμε οργανωμένα στο δρόμο. Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε με ανακοινώσεις και με κείμενα μας σχετικά με τις πτυχές του νομοσχεδίου και όλης της επίθεσης που διεξάγεται εις βάρος μας και να καλέσουμε σε μαζική αντίσταση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών. Βροντοφωνάξαμε ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και απαιτούσαμε μέσα από τα συνθήματα μας να μην περάσει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που κάνει το σχολείο μας πιο ταξικό και την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πιο δύσκολη!
    Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καλούμε μαθητές και φοιτητές να αντισταθούν άμεσα απέναντι σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν! Πρέπει ο αγώνας μας να έχει συνέχεια! Είναι πολύ ελπιδοφόρα η δυναμική παρουσία των μαθητών στους δρόμους και πρέπει να μην μείνει μετέωρη, όπως κάποιοι επιδιώκουν. Απέναντι σε λογικές οπισθοχώρησης και συνδιαλλαγής που προωθούνται εμείς πρέπει να μην υποχωρήσουμε και να παλέψουμε μέχρι την ανατροπή αυτών των μέτρων! Είναι ανάγκη να ακολουθήσουν και οι Σύλλογοι των φοιτητών σε αυτή την κατεύθυνση της ανυποχώρητης αντίστασης.  Είναι σειρά των φοιτητικών συλλόγων να πάρουν τη σκυτάλη!
    Πρέπει να γίνουν συνελεύσεις σε σχολεία και σχολές, να ενεργοποίήσουμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά μας όργανα, να αποφασίσουμε άμεσα κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, να χτίσουμε αντιστάσεις! Η νεολαία όταν ξεσηκώνεται γίνεται εφιάλτης για αυτό το συστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης! Δεν μπορούμε με σκυμμένο το κεφάλι να δεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν! Μπορούμε να νικήσουμε γιατί έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου