Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Την ίδια στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν κάτω από τα νέα βάρβαρα μέτρα, και ένω ένα νέο τερατούργημα που αφορά το ασφαλιστικό βρίσκεται στα σκαριά, ο διάλογος για την εκπαίδευση είναι σε εξέλιξη και προμηνύει τα χειρότερα για τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα 600 ευρώ στα δημοτικά, ανεξαρτήτως αν εφαρμοστεί έτσι ή οχι, φανερώνει ποιοι είναι οι στοχοι τους.
 Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαλθεί να εφαρμόσει όλες τις εντολές των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών εις βάρος των λαικών οικογενειών. Έτσι όλο και περισσότερες οικογένειες οδηγούνται στην φτώχια και οι μαθητές στην  παιδική απλήρωτη εργασία. Τα βάρη για μια οικογένεια πολλαπλασιάζονται, αφού πολλοί γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα σχολείων (θέρμανση, αναλώσιμα κλπ), ενώ οι περίσσοτεροι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά με τα φροντιστήρια. Όλη αυτή η κατάσταση αλλά και οι προτάσεις για δίδακτρα ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το προς τα που προσανατολίζονται. Θέλουν να τσακίσουν το λαικό δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Κατεδαφίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων σε δουλειά, ασφάλιση, περίλθαψη και για αυτούς η εκπαίδευση δεν πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη. Μια χαρά βολική λοιπόν τους είναι η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για δίδακτρα στα δημοτικά, αφού προσπαθούν από νωρίς κιόλας να επιβάλλουν όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά φτώχών, λαικών οικογενειών. Μας προορίζουν για στρατιές ανέργων και υποταγμένων εργαζομένων. Προσπάθούν να μας πείσουν να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια συνέχισης του σχολείου. Δε θα τους περάσει! Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη τον κάλπικο διάλογο τους για την εκπαίδευση και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από τα μαθητικά μας όργανα, με συνελεύσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα και στους ταξικούς φραγμούς. Για να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλο το λαό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου