Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Προλληπτικές» συλλήψεις συμμαθητών μας στο Χολαργό

Με τη δικαιολογία μιας κρίσης που το ίδιο γεννά, το σύστημα έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση σε κάθε κομμάτι της ζωής μας. Από πέρυσι προώθησε και τελικά πέρασε το νόμο του «Νέου» Λυκείου που έρχεται να «συμμορφώσει» και τον θεσμό της εκπαίδευσης στα δεδομένα της νέας εποχής της ανελέητης επίθεσης. Μαζί με το «Νέο» Λύκειο έρχονται και οι διαγραφές φοιτητών, οι απολύσεις καθηγητών. Διαμορφώνεται μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς εν ολίγοις.
Μπρος σε αυτή την κατάσταση, το σύστημα φυσικά γνωρίζει ότι οι «πολλοί» με τους οποίους τα βάζει πολύ πιθανόν να ξεσηκωθούν ενάντια στην αδικία. Γι' αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους τρομοκρατήσει, να καταστείλει κάθε αντίσταση, ακόμη κι αν αυτή ακόμα δεν πραγματώνεται. Ας θυμηθούμε μόνο τις δολοφονίες Τεμπονέρα, Καλτεζά, Αλέξη ή και μόνο τα φετινά γεγονότα τα οποία αρκούν: 3 πυροβολισμοί στο ΕΠΑΛ Καισαριανής, επεμβάσεις εισαγγελέων σε απόπειρες καταλήψεων, ακόμη και σύλληψη αλλοδαπού μαθητή από ΔΗΜΟΤΙΚΟ έπειτα από καταγγελία χρυσαυγίτη γονέα!
Στα περιστατικά αυτά έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα, αυτό του Χολαργού. Στο Χολαργό λοιπόν, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα προέβη σε «προληπτικές» συλλήψεις τουλάχιστον 7 συμμαθητών μας για το ενδεχόμενο κατάληψης! Μάλιστα, οι συλλήψεις έγιναν από ασφαλίτες που δεν μπήκαν καν στον κόπο να δείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και απλά έβαλαν τους συμμαθητές μας στα πολιτικά τους αμάξια. Το όλο σκηνικό θυμίζει γκανγκστερικού τύπου απαγωγές και καταδεικνύει μέχρι που είναι έτοιμο να φτάσει το σύστημα.
Επιπλέον, στην ίδια περιοχή οι δυνάμεις καταστολής πρώτα καταδίωξαν, έπειτα συνέλαβαν με χειροπέδες και τελικά οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα δύο συμμαθητές μας μόλις δεκατεσσάρων χρονών. Τον έναν μάλιστα, ένας αστυνομικός τον χτύπησε με κλωτσιές στο σώμα και με γροθιά στο πρόσωπο κατά τη σύλληψη, ενώ ο ξυλοδαρμός και οι κλωτσιές συνεχίστηκαν και στο αστυνομικό τμήμα!
Μπροστά στην πολιτική του συστήματος που τρομοκρατεί και φασιστικοποιεί την ζωή μας, δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι! Ο δρόμος για τη νεολαία είναι ένας και είναι αυτός της αντίστασης! Μόνο με οργάνωση και πάλη μπορούμε να σταματήσουμε φαινόμενα τρομοκράτησης όπως αυτά. Μόνο αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά μας μπορούμε να δώσουμε την απάντηση μας στα σκυλιά αυτών που μας θέλουν σκυφτούς, τη γενιά της ήττας, την γενιά της φτώχειας!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ

ΜΕΡΕΣ!

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου